espanyol femení

L’Espanyol femení no baixarà de categoria després de l’aprovació de la Junta Directiva i la Comissió Delegada a la proposta de la Federació Espanyola de Futbol de donar per acabada la competició proclamant campió de Lliga el Barça i sense descensos de categoria. La decisió afavoreix un Espanyol femení que aquesta temporada encara no havia guanyat cap partit de Lliga i era l’últim classificat, amb peu i mig a Segona Divisió, ja que les blanc-i-blaves només tenien cinc punts i tenien la salvació a 13 punts de distància quan faltaven nou jornades per finalitzar la competició abans de l’arribada del coronavirus.

Jordi Ferrón: “Ens donen una nova oportunitat, l’any que ve no hem de cometre les mateixes errades”

Cop de sort al final

La pitjor temporada de la història de l’Espanyol femení s’ha salvat amb un gir inesperat. Condemnades amb només cinc punts i el classificat següent amb 17, sense guanyar cap partit, amb canvi d’entrenador… un any per oblidar. La temporada va començar amb el tècnic Salvador Jaspe però la mala ratxa de resultats va provocar el canvi a la banqueta. Jordi Ferrón es va fer càrrec de les jugadores però l’extècnic del  Seagull, equip de la Segona Divisió femenina, tampoc ha pogut fer millors números que el seu antecessor. Amb el futur del tècnic enlaire, ara toca planificar una temporada nova d’un equip que ha patit molts canvis a la banqueta en les darreres temporades, un buit de projecte que, amb el cop de sort de mantenir-se per la suspensió de la competició, tindrà l’oportunitat de refer-se.

De campió a la Lliga a l’ostracisme i poc pressupost

El futbol femení de l’Espanyol ha passat de ser referència dins el món blanc-i-blau i al futbol femení a viure una situació límit. L’Espanyol femení és el pioner del futbol femení a tot l’estat i va ser campió de Lliga l’any 2006 i ha guanyat sis Copes de la Reina.