Riqui Puig

Riqui Puig no compta per a Xavi Hernández i el Barça vol renovar-lo. Sembla una incongruència, però no ho és. El migcampista de Matadepera acaba contracte el juny del 2023 i la idea del club és cedir-lo aquest estiu a algun equip. El problema és que, si no li renoven abans el contracte, un cop acabi la cessió deixarà de ser jugador blaugrana i la idea no acaba d’agradar als despatxos.

Renovació, sí; cessió, també

Riqui Puig tenia permís per negociar el seu futur, però s’ha presentat voluntàriament al primer entrenament del Barça, que s’està plantejant una renovació del contracte del jugador no gaire llarga. Als despatxos no volen que el migcampista es revalori en aquesta cessió i no poder comptar més amb ell perquè ja no tingui cap vincle contractual amb el club. Els avantatges de renovar Riqui Puig abans de cedir-lo són dues:

  • El jugador es revalora i el club pot aconseguir vendre’l. Si Riqui Puig fes una gran temporada, el seu caixet pujaria i, per tant, el Barça podria demanar una quantitat més o menys elevada als possibles clubs que el vulguin incorporar, ja sigui l’equip on jugarà cedit o un altre.
  • El jugador es revalora i pot tornar al Barça. L’altre avantatge d’una renovació és que Riqui Puig podria tornar a la disciplina blaugrana si, en la cessió, demostra que té nivell per ser un jugador de la plantilla.

El moviment del club sembla encertat, però també pot passar el contrari: que Riqui Puig renovi contracte, que marxi cedit i que allà no triomfi. Un cas semblant al de Pjanic o Trincao, que han jugat cedit al Besiktas i al Wolverhampton respectivament, i que no han acabat de funcionar i han tornat al Barça. Aleshores, el club hauria de seguir-li pagant la fitxa durant el que li resti de contracte o tornar a trobar una cessió que, cada cop que el jugador no triomfa, és més difícil.