Setien
@FCBarcelona_cat

Quique Setién és un amant del futbol de toc i combinatori que va portar Johan Cruyff al Barça. El càntabre s’ha definit sempre com un seguidor incondicional de l’holandès.

Quin futbol fan els equips de Quique Setién?

Quan era jugador, Quique Setién va patir aquest estil futbolístic del Barça de Cruyff. Va ser les temporades en què va jugar al Logronyès i al Racing de Santander. Ha estat l’últim entrenador que ha aconseguit guanyar al Camp Nou. Ho va fer amb el Betis l’11 de novembre del 2018, amb el resultat de 3 a 4. A més, és un entrenador a qui li agrada la pressió alta i el toc de pilota. Setién va començar al Racing de Santander la seva trajectòria com a entrenador, i va continuar al Polideportivo Ejido, a la selecció de Guinea Equatorial, el Logronyès o el Lugo. En aquest darrer va dirigir l’equip gairebé set temporades. El gran salt a Primera Divisió el va fer l’octubre del 2015, quan va entrenar el Las Palmas dues temporades i, després, el Betis dues més.

En tots aquests equips ha demostrat que és un entrenador amb molt de caràcter i que no té cap problema a dir les coses que pensa. S’haurà de veure com gestiona un vestidor ple d’estrelles i que els darrers mesos s’ha adormit una mica. Un dels seus primers objectius és revolucionar el vestidor i el joc del conjunt blaugrana. Voldrà recuperar l’estil de joc que va deixar Johan Cruyff i que Pep Guardiola va perfeccionar: control de pilota i de la possessió. Que és un seguidor total d’aquest estil va quedar demostrat quan l’any 2018 el van guardonar amb el premi de la Fundació Johan Cruyff, un reconeixement que va rebre per la seva manera de veure el futbol i per la feina que va fer dirigint el Betis.

En funció del partit, Setién planteja diversos sistemes, però, per sobre de tot, el que vol és tenir la pilota i que els rivals hi corrin al darrere. És un amant de l’atac i un dels sistemes de joc que fa servir més és el 3-5-2. Aquesta situació li permet jugar amb extrems que facin de carrilers i atacar per les bandes. Així, agafaran protagonisme Jordi Alba, Sergi Roberto o Nelson Semedo. Li agrada que els seus equips busquin espais i mobilitat per poder mantenir el control de la pilota, amb un joc ràpid i entre línies, però sobretot pressió en el moment de perdre la pilota per poder recuperar-la al més aviat possible.