La samarreta amb el dorsal 10 que fins aquesta temporada lluïa Leo Messi continua sense hereu al Barça. En els partits que s’han disputat fins ara, no hi ha cap jugador que s’hagi atrevit a vestir-la.

La pressió del dorsal 10

Tradicionalment la samarreta amb el dorsal número 10 s’assigna al jugador estrella de l’equip, al que marca les diferències, i el que mediàticament arrossega més seguidors. És per tant, un punt extra de pressió per aquell qui la vesteix. Més encara si ets el jugador que l’ha de lluir just després que ho fes el millor jugador de la història, Leo Messi, ja que la càrrega sentimental és molt gran.

Una normativa restrictiva amb els dorsals

La normativa de la Lliga impedeix retirar un dorsal, com passa en d’altres esports. A més, si el Barça vol inscriure 25 jugadors, només podria donar el dorsal número 25 si tota la resta estan assignats. És a dir, no pot deixar vacant el dorsal 10 i entregar el 25. Recordem que a 20 d’agost, hi ha dos jugadors sense dorsal assignat, Coutinho i Mingüeza, que en principi s’haurien de repartir aquests dos dorsals. Això sí, un dorsal no queda assignat definitivament en un jugador fins que no hagi jugat almenys un partit, per tant, si hi hagués traspassos, podrien assignar-se altres dorsals.

Els candidats del Barça a heretar el dorsal 10

  • Kun Agüero: Amic íntim de Leo Messi, va fitxar pel Barça per, finalment, acabar la carrera futbolística defensant els mateixos colors. Gerard Piqué ha reconegut en una xerrada amb Ibai Llanos, que ell mateix li ha dit al Kun que agafi la samarreta amb el 10, ja que son amics de tota la vida. Agüero però, sembla que s’hi nega i ja ha penjat una imatge a Instagram amb la seva samarreta i el dorsal 19. Tot i això, encara no ha debutat a la Lliga, i per tant, està a temps de canviar el dorsal.
  • Ansu Fati: L’hereu natural de Messi a can Barça. Com Messi ha crescut a la Masia i ha batut tots els rècords de joventut. Ha estat el golejador més jove en Champions i en Lliga. La lesió que el té apartat del terreny de joc fa que encara no hagi debutat i per tant, podria canviar el 17 que en principi té assignat aquesta temporada pel 10.
  • Coutinho: Un altre dels jugadors que no ha debutat i que per tant, també podria quedar-se amb el 10. A més, el dorsal 14 que lluïa la temporada passada el davanter brasiler, de moment, se l’ha quedat Rey Manaj. Veurem si Coutinho està esperant el 8 de Pjanic o es quedarà el 10 de Messi. De fet, Koeman ja li ha reclamat que agafi el rol de l’argentí aquesta temporada.
  • Un jugador del filial: Seria una situació més rocambolesca. Si cap jugador volgués quedar-se el 10, però el Barça hagués d’assignar-lo per una qüestió de fitxes, hi ha veus que apunten que podrien donar-lo a un dels joves jugadors com a mostra de confiança en la Masia, d’on prové Leo Messi.

Deixar el dorsal 10 sense assignar

Dins del club també hi ha qui aposta per deixar el dorsal sense assignar. Com que la Lliga no permet retirar un dorsal, voldrien deixar-lo sense propietari, almenys aquesta temporada.

D’altres aposten per fer foc nou i mirar endavant, i per tant, assignar el dorsal a un altre jugador. Entre els aficionats també hi ha divisió d’opinions.

La samarreta amb el 10, una qüestió de màrqueting

Normalment el dorsal 10 el vesteix el millor jugador de l’equip, i per tant, també és la samarreta més venuda a les botigues del club. Molts es pregunten si no assignar el dorsal a cap jugador faria caure encara més les vendes de samarretes. Recordem que el club pot distribuir fins a finals del mes de setembre la samarreta amb el dorsal 10 i el nom de Messi, però no més enllà. Molts aficionats a més, continuen comprant l’equipació d’aquesta temporada amb el nom de Messi. Una equipació, que per cert, mai ha vestit l’argentí. Nike, l’empresa que fabrica i comercialitza la vestimenta del Barça, segur que hi tindrà alguna cosa a dir en l’assignació final del dorsal.