Washington Spirit
@WashSpirit

El Washington Spirit, equip de la National Women Soccer League, ha confirmat que Jonatan Giráldez serà l’entrenador de l’equip nord-americà. La destinació, la lliga dels Estats Units, ja quedava bastant clara després de la confirmació del mateix tècnic del Barça, i l’equip s’havia filtrat, però ara és oficial. Però, on anirà a entrenar Jonatan Giráldez? Qui és el Washington Spirit?

Washington Spirit i l’Olympique de Lió, units per Michele Kang

L’equip del Washington Spirit és propietat des del 30 de març del 2022 de Michele Kang, una empresària multimilionària nord-americana (nascuda a Corea del Sud) de 64 anys. Kang té una empresa de tecnologia mèdica i una firma de capital de risc. Es dona la circumstància que Michele Kang també és propietària de l’Olympique de Lió, un dels millors equips del continent europeu.

L’equip, campió el 2021

El conjunt de la capital nord-americana disputa els seus partits a l’Audi Field de Washington, un estadi amb capacitat per a 20.000 espectadors, on també juga el DC United de la Major League of Soccer (MLS), la lliga nord-americana de futbol on juga Lionel Messi o Jordi Alba.

El Washington Spirit, creat l’any 2012 (tot i que va néixer l’any abans com a DC United Women) es va proclamar subcampió de lliga l’any 2016 i campió el 2021. La temporada 2023 va acabar en vuitè lloc i no va poder lluitar pel títol. De fet, Jonatan Giráldez arribarà amb la temporada començada perquè aquesta s’inicia el mes de març i acaba a l’octubre. A banda de la lliga també es disputa una competició de copa anomenada Challenge Cup. En total, durant el 2024 el Washington Spirit disputarà 26 partits de lliga (aquesta temporada hi haurà 14 franquícies perquè se n’afegeixen dues de noves) i sis de copa, que poden ser-ne més en cas de classificació per a les finals.