Olympique de Lió

L’Olympique de Lió serà el rival del Barça a la final de la Champions 2022. L’equip francès és, juntament amb el blaugrana, un dels millors d’Europa i, per tant, es preveu una final igualada i disputada. Les franceses van ser les grans dominadores del futbol europeu en la dècada del 2010 fins al 2020.

A continuació t’expliquem qui és l’Olympique de Lió, el seu palmarès i les millors jugadores de l’equip.

Set Champions, cinc de consecutives

La secció femenina de l’Olympique de Lió es va crear l’any 1970, per tant, aquesta temporada celebrarà el 52è aniversari. En aquest temps ha guanyat 17 Lligues franceses i 10 Copes de França, però el que més destaca són les set Champions que té al seu palmarès. La primera la va guanyar la temporada 2010-11 i va repetir el curs següent. La tercera la va aconseguir la temporada 2015-16 i en va encadenar cinc fins al curs 2019-2020. Per tant, estem parlant d’un equip molt potent, que està acostumat a guanyar.

Un equip de jugadores boníssimes

Sonia Bompastor és l’entrenadora d’aquest Olympique de Lió finalista de la Champions. Es va fer càrrec del grup l’abril del 2021 i treballa per tornar a regnar a Europa. A la porteria hi ha la xilena Tiane Endler, nomenada la millor del món en l’actualitat i en defensa destaca Wendy Renard, una central de 31 anys físicament potentíssima. El motor al centre del camp és la basca Damaris Egurrola, una jugadora que el Barça sempre ha volgut i que arriba a l’àrea rival amb el seu bon xut llunyà. L’extrem dret és cosa de Delphine Cascarino i la seva connexió amb la davantera Catarina Macario és com un rellotge d’alta precisió.

L’estrella de l’equip és la davantera noruega Ada Hegerberg i l’acompanya per l’esquerra Selma Bacha, una lateral molt profunda que és la màxima assistent de l’equip aquesta temporada. L’afició del Lió també aprecia molt la jove Melvine Malard. la jugadora de l’Illa de la Reunió, de 21 anys, és capaç de fer gols de tota mena. El Lió comanda la Lliga francesa i ha guanyat set Champions. És, doncs, un rival en tota regla per al millor Barça de la història.