Quatre dels nou nedadors que participaran en el Mundial de Corea de natació són del CN Sant Andreu. Jessica Vall, Africa Zamorano, Lidón Muñoz i Joan Lluís Pons representaran el club andreuenc del 12 al 28 de juliol a Gwangju. L’entrenador del Sant Andreu Jordi Jou també els acompanyarà.

Preparats per participar-hi

Jessica Vall competirà en 50, 100 i 200 braça i serà la quarta vegada que participi en un campionat del món, mentre que per a Lidón Muñoz, que va assolir la mínima en el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, serà la primera vegada amb 50 i 100 metres lliures. Tots coincideixen a dir que tenen ganes de participar-hi. Zamorano, seleccionada després del Campionat d’Espanya de natació, va participar en el darrer Mundial celebrat, a Budapest: “Hi dediques moltes hores de treball i constància, però si t’agrada i treballes per un objectiu, t’és igual”.

Segons el director tècnic del club, Jordi Jou, els quatre nedadors van preparats per donar el cent per cent. A més dels 10 entrenaments a la setmana, aquesta vegada també els han ajudat les proves fetes al Mare Nostrum i Itàlia: “Competir et posa molt en forma i et pots trobar amb altres nedadors que participaran en el Mundial”.

Arribar a semifinals i finals

Dimecres, 10 de juliol, viatjaran prèviament al Japó, on s’estaran una setmana entrenant-se i, després, finalment competiran a Corea. “Jo només els demano que em facin treballar a les tardes”, diu Jordi Jou, perquè això significarà que arribaran a alguna semifinal i final.

Aquest és l’objectiu d’Africa Zamorano, que vol millorar el resultat ja que l’any passat va arribar a semifinals en 200 esquena i divuitena en 100 esquena. Joan Lluís Pons, que també va aconseguir la mínima en el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona i és el primer any que s’entrena al CN Sant Andreu, competirà en 200 papallona i 400 estils: “Vull aconseguir ficar-me en la final i a veure què passa”.

Pensant en les olimpíades

Tot i que el Mundial començarà el 12 de juliol, la disciplina de natació no es disputarà fins al 20 de juliol. Els nedadors del CN Sant Andreu començaran la competició a partir del 22 de juliol depenent de la modalitat en la qual competeixen.

Joan Lluís Pons, finalista en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, considera que els Mundials també són preparatius per a les Olimpíades del 2020: “És una bona situació per simular moments que després et trobaràs als jocs olímpics i també hi haurà molt nivell”. A Africa Zamorano també li agradaria tornar l’any que ve als jocs olímpics.