Primera catalana

El Govern espanyol ha anunciat el retorn de públic als estadis de futbol i als pavellons de bàsquet. En el cas del futbol, tant de Primera Divisió com de Segona, només s’obriran els estadis d’aquelles comunitats on la incidència de la pandèmia estigui en fase 1: les que tenen 50 casos o menys d’incidència acumulada per cada 100.000 habitants. I en aquests casos, només hi podrà entrar el públic local. Catalunya segueix lluny d’aquesta situació. De moment, només hi ha confirmat el retorn de públic a la Comunitat Valenciana i a Galícia.

Segons ha explicat aquest dimecres el ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, l’aforament estarà limitat al 30 %, amb un màxim de 5.000 aficionats. El ministre ha explicat també que tenen previst que, en el cas del bàsquet, el públic pugui tornar per les eliminatòries finals de la Lliga ACB.

Públic local, amb distància i mascareta

Rodríguez Uribes ha demanat prudència als aficionats que puguin anar als estadis i pavellons en cas de fer celebracions. La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha detallat que només hi podrà anar públic local i que hi haurà d’haver una distància entre aficionats d’1,5 metres. A més, només s’hi podrà consumir aigua i s’haurà de portar posada una mascareta FFP2.

A Catalunya, en el cas del futbol, el públic ja pot entrar als camps en altres categories. A més, fa pocs dies, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va dir que l’obertura al públic dels estadis no comporta gaire risc. Fins ara, però, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, havia estat contrària a deixar tornar els aficionats als camps dels equips de Primera i Segona divisions.