Xavi Hernández ja ha fet les primeres declaracions com a nou entrenador del FC Barcelona. Les ha fet aquest dissabte al matí a l’aeroport de Doha just abans d’agafar l’avió cap a Barcelona. El seu primer missatge ha estat ambiciós i clar. Ha dit que “som el Barça, estem en el millor club del món i el millor club del món ha de guanyar, no es pot empatar ni perdre. Per tant, l’exigència és màxima“. En aquest aspecte, Xavi és conscient que “s’haurà de treballar molt” i que la intenció “és que els jugadors estiguin contents i feliços”. Ha assegurat que “jo sóc molt positiu”.

El repte més gran de la carrera de Xavi

En l’àmbit personal ha explicat que “estic molt content, és el repte més gran de la meva carrera, un repte majúscul, torno a casa, al Barça, estic molt content”. Respecte a les negociacions per desvincular-se de l’Al-Sadd i el pagament de la clàusula de cinc milions d’euros, Xavi ha dit que “tot el món ha posat de la seva part, sobretot el club, estic molt agraït al Barça i a la seva confiança”. Ha deixat clar que “soc positiu i arribo amb molta il·lusió perquè tot vagi bé”.

L’avantatge de conèixer diversos jugadors

Xavi Hernández ha dit que el primer que vol fer un cop ja exerceixi com a tècnic del Barça “és parlar amb els jugadors”. Ha recordat que ell també va viure èpoques dolentes al Barça, però que el que vol fer “és explicar-los la meva idea”. L’objectiu és treballar molt i així intentar que les coses vagin bé. El fet que conegui diversos jugadors de la plantilla ha dit que “és un avantatge”. Per al nou tècnic del Barça “conec cinc jugadors molt bé perquè van ser companys i ho veig des del punt de vista positiu, ja que sé com entrenen, sé com són, i són els capitans de l’equip”.