La jugadora de bàsquet Laia Palau ha anunciat que es retira de l’esport professional. La base barcelonina es retira amb 42 anys i una llarga carrera. A betevé hem seguit la Laia al llarg dels anys i també en els seus inicis al Club Bàsquet Femení Universitari de Barcelona, el mític UB Barça, del qual van sortir algunes de les jugadores més rellevants de l’època. Amb aquest equip va guanyar dues lligues abans de marxar a jugar a França.

33 títols i 12 medalles

El palmarès de Laia Palau és extens. Ha guanyat 33 títols amb els clubs que ha jugat durant el seus 25 anys de professional, incloses dues Eurolligues amb el Ros Casares i el USK Praga. També és la jugadora amb més internacionalitats amb la selecció espanyola amb un total de 314 partits i també ha aconseguit 12 medalles amb la selecció en els Jocs Olímpics, Mundials i Europeus.

Palmarès Laia Palau

Club:

  • 2 Eurolligues: 2011-12 i 2014-15
  • 7 Lligues espanyoles: 2002-03, 2006-07, 2007-08, 2008-09, 2009-10, 2011-12 i 2018-19
  • 4 Copes espanyoles: 2006-07, 2007-08, 2008-09 i 2009-10
  • 1 Supercopa d’Espanya: 2019-20
  • 5 Lligues catalanes: 1999-00, 2000-01, 2018-19, 2019-20 i 2020-21
  • 1 Lliga polonesa: 2012-13
  • 1 Copa polonesa: 2012-13
  • 3 Lligues txeques: 2013-14, 2014-15 i 2015-16

Selecció espanyola:

  • 1 medalla plata: Jocs Olímpics de Rio Janeiro 2016
  • 1 medalla de plata: Campionats del Món 2014
  • 2 medalles de bonze: Campionats del Món 2010 i 2018
  • 3 medalles d’or: Campionats d’Europa 2013, 2017 i 2019
  • 1 medalla de plata: Campionats d’Europa 2007
  • 4 medalles de bronze: Canmpionats d’Europa 2003, 2005, 2009 i 2015

Individuals:

  • Candidata a millor jugadora FIBA el 2005
  • MVP de la Copa de la Reina 2010

Una trajectòria de 25 anys

La trajectòria de la jugadora barcelonina va començar al Joventut Les Corts i el Sagrada Família – Claror Universitari per després fitxar per l’Universitari i començar a guanyar títols. Més endavant va jugar al campió francès del CJM Bourges Basket per tornar a Espanya i jugar al millor equip de l’època, el Ros Casares. Després de sis anys a València, la Laia va anar a jugar a Polònia, al CCC Polkowice, va continuar la seva aventura al USK Praga Txec; també va jugar a l’equip australià del Jayco Rangers per tornar cap a França per repetir amb el CJM Bourges Basket. Laia Palau ha acabat la seva carrera esportiva a l’Uni Girona, on ha jugat del 2018 al 2022.

Reportatge a betevé de l’any 2020

Abans de la pandèmia i amb 40 anys acabats de fer, vam repassar la trajectòria de Laia Palau amb la jugadora barcelonina a betevé.