L’Europa té un dels desplaçaments més difícils de la temporada. Diumenge, 14, a les 12 h, els escapulats jugaran a Los Pajaritos, el camp del CD Numància, segon classificat de la Segona RFEF. La bona notícia és que els de David Vilajoana hi arriben amb la moral alta després de sumar contra el CD Brea la segona victòria del curs, la primera al Nou Sardenya. El Numància, per la seva banda, ha guanyat tots els partits disputats a Los Pajaritos aquesta temporada.

Sense gaire fred, “a priori”

Els aficionats de l’Europa que vulguin veure el partit hauran de matinar el mateix diumenge, a les 4.30 h, quan sortirà un autocar cap a Sòria. De fet, entre el club i la la Penya Xupitos han organitzat el viatge perquè els seguidors puguin desplaçar-se a aquest estadi mític. El preu de les entrades és de 10 euros per als socis de l’Europa i 15 per als no socis. Si bé és cert que a primera hora del matí està previst força fred, amb dos graus a les set del matí i sis a les 10. Cap a les 12 h, la temperatura prevista serà d’uns 10 o 12 graus. Fred, però no tant com es podia esperar.

Los Pajaritos, un estadi mític

Els aficionats de l’Europa i els jugadors trepitjaran un estadi mític amb passat, no tan llunyà, a Primera Divisió. Els sorians han estat tres temporades entre els millors d’Espanya. El primer cop va ser l’any 2000 i van aconseguir empatar amb el Barça i guanyar l’Espanyol. Quatre anys després, el Numància va tornar a Primera i va tornar a calcar resultat amb el Barça: 1 a 1 el dia que els jugadors blaugrana van conèixer el dur hivern sorià. Però la gran gesta numantina va arribar el 2008. El projecte de Guardiola s’estrenava a Los Pajaritos i el Barça va quedar glaçat. L’1 a 0 de Mario va sembrar de dubtes una etapa que va acabar per ser la millor de la història blaugrana.