El 28 de setembre començarà una nova edició de la Liga Premaat de waterpolo pel que fa Divisió d’Honor masculina. Enguany, la Lliga la formaran 11 equips, dels quals cinc seran de la ciutat de Barcelona: Atlètic-Barceloneta, Barcelona, Mediterrani, Sant Andreu i Catalunya.

L’Atlètic-Barceloneta, el gran favorit

Una temporada més, l’Atlètic-Barceloneta torna a ser el gran candidat per aconseguir el títol de Lliga. Els campions actuals ja sumen 14 temporades seguides sent els millors i enguany ho volen tornar a repetir. Pel tècnic, Chus Martín, “guanyar les competicions nacionals és gairebé una obligació. Tenim equip per fer-ho i, a més de la Lliga, la Copa i la Supercopa, volem arribar a la final de la Champions League”.

Plantilla CN Atlètic-Barceloneta
@cnab_oficial

Altes: Michael Bodegas (Pro Recco), Miguel de Toro (CE Mediterrani), Milan Aleksic (Szolnok), Pau Linares (juvenil), Albert Ponferrada (juvenil) i Unai Biel (juvenil)

Baixes: Josip Vrilic i Sergio Prieto

CN Barcelona, un projecte consolidat

El Club Natació Barcelona, que una temporada més estarà entrenat per Toni Esteller, afronta la nova temporada amb ganes de repetir el que van aconseguir la passada, ser finalistes de la Divisió d’Honor i semifinalistes de la Copa. Enguany, l’equip ha tornat a participar en la fase prèvia de la Lliga de Campions de waterpolo. Els mariners van superar fàcilment la primera fase de grups, però van quedar eliminats de la competició en la segona ronda. Pel que fa als objectius per aquest nou curs, el segon entrenador de l’equip, Víctor González, considera que “amb l’equip que hem fet el principal repte és repetir el que vam fer la temporada passada i si pot ser millorar-lo. Tenim un bon equip i aspirem al màxim”.

@cnbarcelona

Altes: Alejandro Idarraga (CN Catalunya), Lukas Duric (Debrecen VK), Pere Estrany (Waspo Hannover), Sergi Trilles (CN Catalunya) i Martí Estela (juvenil)

Baixes: Edu Lorrio, Jeremy Davie, Guus van Ijperen, Oscar Montes i Fran Valera

CN Sant Andreu, relleu a la banqueta

El Club Natació Sant Andreu afronta la Lliga amb una gran novetat a la banqueta. Juan Carlos Sanchón agafa el relleu a Dani Ballart, que marxa a entrenar a Egipte després d’estar tres temporades a la banqueta andreuenca. Sanchón, que després d’uns anys torna a dirigir un equip de Divisió d’Honor, considera que “treballarem per donar el millor de nosaltres mateixos i ser el més competitius possible. Molts se centren a obtenir un resultat favorable i s’obliden de donar el millor de si mateixos. Estic molt content amb la plantilla que hem format i confio plenament en ells.

Primer equip masculí CN Sant Andreu 2019-2020
@cnsantandreu

Altes: Óscar Montes (CN Barcelona), Javi Bustos (CN Sabadell), Yago Bofill (CN Catalunya), Dawid Weiland (CN Atlètic-Barceloneta), Carlos Camnasio (Club Actividades Acuáticas Moreno), Joshua Stilling (Nova York AC), Pablo Gómez (Real Canoe), Adrián Magriña (CN Echeyde) i Tizziano Conti (CN Barcelona)

Baixes: Kjed Venhuis, Oscar Asensio, Bader Nassr, Erik Brugué, Joan Coloma, Mathieu Peisson i Vladislav Egorov.

CE Mediterrani, un equip amb pocs canvis

El Club Esportiu Mediterrani afronta la Lliga amb pocs, però importants canvis a la plantilla. Enguany, els santsencs han perdut un home important, com l’internacional Miguel de Toro, però han incorporat Ivan Gallego. Pel que fa als objectius de la temporada, el tècnic Jahzeel Martínez vol “conjuntar l’equip al més aviat possible i fer un bon paper a la Lliga, millorant el que vam aconseguir la temporada passada”.

En la temporada anterior, el Medi va arribar fins a les semifinals de la Lliga i va disputar la final de Copa. Enguany, l’equip ha tornat a jugar competicions europees després de 19 anys sense fer-ho. L’equip s’ha classificat per a la segona ronda de l’Eurocup.

Primer equip masculí CE Mediterrani
@CEMediterrani

Altes: Benjamín Stevenson (CD Navarra), Ivan Gallego (CN Terrassa) i Donat Galeev (UTS Balmain Tigers)

Baixes: Miguel de Toro, Marc Figueroa, Hugo Curty i Marc Vera

CN Catalunya, no patir fins al final

Una temporada més, el Club Natació Catalunya iniciarà el campionat sabent de les seves limitacions i que, un cop més, el principal objectiu és no perdre la categoria. En les últimes temporades, el conjunt de Gràcia ho ha aconseguit, però sempre patint fins a l’últim moment. Enguany, el conjunt entrenat per Tato García intentarà no haver de patir fins al final i, per això, ha renovat gran part de l’equip i ha incorporat jugadors molts joves. Per a Tato, el primer objectiu passa per “crear un grup de treball molt fort i aprofitar el fet de ser un equip molt joves i que tenen moltes ganes de competir i millorar. L’objectiu a mitjà termini és salvar la categoria i que la majoria de jugadors continuïn un cop acabi el campionat”.

Primer equip masculí CN Catalunya 2019-2020@cncatalunya

Altes: Jordi Mardones (CN Sabadell), Georgii Kuznetcov (UE Horta), Pol Prat (CN
Molins), Teo Soler (CN Terrassa), Sergi Colomer (CN Sant Feliu), John
Demetrios Grover (USA), Pablo Chmyr (juvenil) i Ahmad Perez (juvenil)

Baixes: Yago Bofill, Arnau Escarré, Damià Toha, Esteban Corsi, Diego Malnero, Victor Alegre, Sergi Trilles, Alejandro Idarraga i Vicente Zurita.