El nou entrenador del Barça, Quique Setién ha estat presentat com a nou responsable del primer equip blaugrana. El cantàbric ha signat un contracte que el lligarà amb el Barça fins al juny del 2022. Setién ha estat presentat a l’Auditori 1899 i posteriorment s’ha dirigit al Camp Nou per seure per primera vegada a la seva banqueta. El president Josep Maria Bartomeu ha dit que calia canviar d’entrenar per donar un impuls a l’equip. 

De les vaques del poble a les vaques sagrades del futbol

Setién ha dit que està “agraït per la oportunitat, ni els millors somnis podria pensar estar aquí. Sóc molt emotiu, avui és un dia molt especial per mi”. L’entrenador explica que “vull transmetre als futbolistes les ganes de guanyar que tinc ara i que no em costa fer-ho. Hem fet el primer entrenament.

El canvi de vida de l’entrenador l’ha resumit amb que “ahir estava passejant amb les vaques al meu poble i avui estic al Barça entrenant els millors jugadors del món. Un equip que mai més podré millorar.”

Agraïment a Valverde

Setién ha dit que “vull agrair a l’Ernesto la seva feina i la valoro moltes coses seves. He parlat amb ell, hi ha moltes coses del seu treball que ens aniran molt bé. Em deixa un equip que va primer.

Primer contacte positiu amb els jugadors

L’entrenador diu que “quan esperes una oportunitat esperes un equip amb dificultats. He parlat amb els jugadors, hi ha molta predisposició, estem segurs que ens entendran en tot allò que proposem perquè moltes coses ja les saben. El treball sempre és el més important, sóc una persona de conviccions. Tinc les coses molt clares però escolto a tothom. La meva manera de jugar està clara, si he de morir amb les meves idees ho faig.”

Objectiu guanyar

“El meu objectiu és guanyar tot el que es pugui guanyar. No hi ha altre camí que millorar-se a sí mateix cada any i aconseguir els màxims títols possibles a més a més de jugar bé. En la victòria, el millor camí és jugar bé, és important associar això.

Mirar el Barça per la televisió

Setién es declara fan del Barça, “he gaudit molt en aquests últims anys assegut davant el televisor amb aquests jugadors que m’han fet gaudir del futbol, cada dia, cada partit. Avui,.posar-me a entrenar Messi, el millor del món i els seus companys, encara no són conscient del que és. Una cosa és l’admiració i l’altra que la meva relació amb ells, cada un ha d’estar al seu lloc. Veuran com sóc, que són directa i que quan vegi alguna cosa intentaré fer que treballin. Tinc molt clar el que és el Barça, ho hem mamat des de fora.”

Primer entrenament matinal amb l’equip

Qui és Quique Setién

El nou entrenador del Barça té 62 anys i actualment estava sense equip després de marxar del Betis en finalitzar la temporada 2018-2019. Setién, exjugador d’equips com el Racing de Santander, l’Atlètic de Madrid o el Logronyès, ha estat entrenador d’equips com el Lugo, el Las Palmas i el Betis.

Setién és un entrenador que destaca pel joc combinatiu dels seus equips i l’aposta valenta que tant agrada al Camp Nou. De fet, és l’últim entrenador que ha guanyat al Camp Nou. Ho va fer amb el Betis i pel resultat de 3 a 4 l’11 de novembre del 2018. Quique Setién aposta sempre per la pressió alta en els seus equips i pel toc de pilota.

La roda de premsa de presentació de Setién al complet