L’auditori Luis Aragonés, de la Ciutat del Futbol de las Rozas, ha acollit aquest dijous l’acte de presentació de Luis Enrique Martínez com a nou seleccionador espanyol. La compareixença s’ha iniciat amb un vídeo amb la recopilació dels millors moments esportius del tècnic. Posteriorment, s’ha obert un torn de preguntes als mitjans.

L’asturià ha declarat que afronta amb il·lusió aquesta nova etapa. Luis Enrique tindrà la responsabilitat de reconduir la sacsejada provocada per l’eliminació, a vuitens de final, al Mundial de Rússia: “Seguirem amb el mateix estil, sent els protagonistes, jugant la pilota, però cal millorar moltes coses”, ha declarat.  En relació amb la continuïtat dels jugadors actuals, el tècnic ha comentat que “tot i que encara no ha parlat amb ells, li agradaria poder comptar amb tots” en el projecte que enceta. Tot i això, ha dit que té una llista inicial de fins a 70 jugadors a qui “farà el seguiment com a possibles candidats per jugar a La Roja“.

Piqué, Iniesta i la selecció

El nou seleccionador ha dit que analitzarà individualment la situació de cada un dels jugadors que actualment participen en la selecció. Pel que fa a Piqué, que va anunciar la seva intenció d’abandonar l’equip, el tècnic ha dit que “ha demostrat el seu rendiment amb la selecció durant molts anys. Voldria comptar amb tots els jugadors, però també cal respectar la seva decisió, parlarem amb ell i valorarem la situació”.

Quant a Iniesta, Luis Enrique ha dit que li hagués agradat molt poder comptar amb el manxec, però que respectarà la seva decisió de deixar la selecció: “Iniesta per a mi ha estat com un germà petit. Em va ajudar molt quan vaig ser entrenador del Barça. He de respectar la seva decisió”, ha apuntat.

La presentació i roda de premsa, íntegres