Abel Serdio ha estat presentat com a nou jugador del Barça d’handbol. El pivot asturià és un dels dos únics fitxatges que ha fet l’equip de Xavi Pascual per aquesta temporada. L’altre és el del central Luka Cindric. Amb 25 anys, Abel Serdio afronta el repte més important de la seva carrera.

Més competència a la posició de pivot

Abel Serdio arriba per ampliar la competència a la demarcació de pivot. Una posició de la pista en la qual Xavi Pascual compta amb Cédric Sorhaindo i Ludovic Fàbregas, dos dels millors del món. L’avantatge de Serdio és que és capaç de jugar a les dues àrees. És a dir, pot defensar i atacar. Una característica que permetrà Xavi Pascual afavorir els contracops i no haver de fer canvis de jugador en la transició atac-defensa.

“Sé a on vinc, però no tinc por de res”

Abel Serdio va acabar el curs passat amb unes xifres golejadores privilegiades: 155 gols. Si bé és cert que l’estil del seu exequip, el Valladolid, és diferent al del Barça, Abel Serdio confia a poder demostrar el seu potencial al Palau Blaugrana. El pivot asturià va debutar fa uns mesos amb la selecció espanyola i ara vol ajudar el Barça en el rol que el seu tècnic consideri oportú.

David Barrufet valora l’arribada de Serdio

David Barrufet, mànager esportiu de la secció d’handbol, ha dit que Abel Serdio serà una peça clau en el present i el futur de l’equip. Barrufet ha destacat que el jugador asturià els permetrà “córrer molt més al contraatac”.