Ha començat el compte enrere per la Mitja Marató de Barcelona 2022. Els esportistes esgoten les últimes hores abans de recórrer els 21 quilòmetres de la cursa i és el moment en què poden sorgir alguns dubtes. Potser et preguntes: “Puc córrer amb auriculars?”, “Puc cedir la meva inscripció si finalment no puc participar-hi?” o “Com m’he de preparar aquestes últimes hores?”

A continuació, et donem totes les respostes sobre la Mitja Marató de Barcelona 2022.

Mitja Marató Barcelona 2022: Guia amb el recorregut, data, inscripcions i on seguir la prova

On puc recollir el dorsal? Només el pot recollir el corredor?

El dorsal de la Mitja Marató de Barcelona el pots recollir a la Fira del Corredor, situada al Pavelló número 7 de Fira de Barcelona, entre divendres i dissabte. Te’l lliuraran de 10 a 20 h i, si no pots anar-hi tu mateix, pots demanar a una altra persona que te’l vagi a buscar. Només cal que porti una còpia de la inscripció i una forocòpia del teu DNI.

Puc cedir el dorsal si finalment no puc córrer la Mitja Marató de Barcelona?

El dorsal és nominal, és a dir, si tu no pots córrer la Mitja Marató de Barcelona no podràs cedir-lo a una altra persona. Segons l’organització de la competició, “no és possible canviar el titular del dorsal ni revendre’l o regalar-lo”.

betevé emet en directe la Mitja Marató de Barcelona 2022 per primera vegada a la història

M’he de preparar psicològicament per a la Mitja Marató?

L’autoconfiança és clau per enfrontar-te a la Mitja Marató de Barcelona. T’has de sentir capaç d’aconseguir fer-la. Segons explica la psicòloga Andrea Martínez al web oficial de la cursa, has de tenir una “confiança òptima”, és a dir, les teves expectatives d’èxit han de ser altes però realistes. Així afavoriràs la concentració, estimularàs l’esforç, reforçaràs l’autoestima i potenciaràs el teu rendiment.

Físicament, també és important que descansis, mengis bé i que estiguis ben hidratat. Repecta els temps de recuperació i evita situacions del dia a dia que et suposin un estrès afegit.

Com puc arribar fins a la sortida de la Mitja Marató?

Per arribar fins a la línia de sortida de la Mitja Marató de Barcelona 2022 es recomana el transport públic. La millor opció és el metro, ja que moltes línies d’autobús alteraran el recorregut. Agafa l’L1 i baixa a la parada d’Arc de Triomf.

Puc portar auriculars durant la cursa?

Si has de córrer la Mitja Marató de Barcelona, deixa els auriculars a casa perquè, per raons de seguretat, la Federació no permet dur-los posats. Canvia la teva música per gaudir de l’ambient festiu que hi haurà al llarg dels 21 quilòmetres de cursa.

Quins carrers estaran tallats per la Mitja Marató de Barcelona 2022? Com afectarà la mobilitat?

Com m’he d’enfrontar al recorregut?

La sortida de la Mitja Marató és molt ràpida. Els organitzadors de la cursa et recomanen que regulis la força en aquests primers quilòmetres per no pagar-ho més endavant. A partir del quilòmetre 10 pots començar a sentir-te fatigat, però, una vegada més, és important que dosifiquis la teva energia.

Quan arribis al quilòmetre 17 pots sentir que el vent va en contra teva. Intenta protegir-te amb el grup, corrent per la part de dins.

La previsió del temps per a la Mitja Marató de Barcelona 2022: fred de cru hivern… i pluja?

Hi haurà servei de fisioterapia en finalitzar la cursa?

No, aquest any no hi haurà servei de fisioterapia ni zona de massatges un cop finalitzis la cursa.