La visita de l’Hèrcules al Narcís Sala per enfrontar-se al Sant Andreu serà un dels duels més destacats d’aquest cap de setmana a la Segona Federació. Els quadribarrats rebran un històric del futbol espanyol i segurament signarien el desenllaç de l’últim precedent en Lliga. Un partit que rescatem del nostre arxiu i que molts aficionats del Sant Andreu recordaran: una victòria èpica contra un equip en què jugava un campió de Champions i un jugador que recentment ha brillat a la Kings League.

L’Hèrcules, amb un jugador de Champions i un destacat de la Kings League

El 15 de febrer del 2015, el Sant Andreu va rebre l’Hèrcules en posicions de descens. L’equip andreuenc estava dirigit per Rubén Garcia i necessitava els punts per evitar enfonsar-se més a la classificació del grup 3 de Segona B. L’Hèrcules lluitava per entrar al play-off amb un equipàs: feia poques jornades que havien prescindit de Pacheta a la banqueta i el relleu el va agafar Manolo Herrero. Amb els alacantins hi havia jugadors de renom. El més conegut era Javier Portillo, que va guanyar una Champions amb el Madrid l’any 2002. Però n’hi havia d’altres: Paco Peña, amb experiència a Primera amb l’Albacete i l’Hèrcules; Chechu, una de les primeres perles del planter del Girona; i Juan Quero, que va jugar amb el Numància a Primera i segur que també et sona pel seu paper a la Kings League.

El gol de Ton Alcover que va fer plorar el Narcís Sala

El Sant Andreu va aconseguir la victòria en un partit èpic. Calderón havia avançat els locals a la primera part, però el gol de Portillo quan el duel ja agonitzava va ensorrar els ànims quadribarrats. Llavors va aparèixer Ton Alcover per desfermar l’eufòria i les llàgrimes del Narcís Sala. Una assistència de Nuha va deixar el gol mastegat a Ton, que no va perdonar per fer el 2 a 1. Una victòria balsàmica que no va acabar servint de res. Mesos més tard, el Sant Andreu va consumar el descens a la Tercera Divisió.