temporada

Posar fi a la temporada 2019-20 s’ha convertit en un autèntic mal de cap per a les diferents federacions estatals i també per a la UEFA. L’escenari ara mateix és molt incert i ningú no sap del cert quan es podrà reprendre la competició i, quan ho faci, si es fa, en quines condicions. La crisi sanitària del coronavirus ha fet que totes les competicions estiguin suspeses indefinidament i ara mateix no es veu una data concreta per tornar als terrenys de joc.

La Lliga vol acabar la temporada

La Lliga vol acabar el torneig sigui com sigui. La prioritat és acabar la competició. Hi ha molts diners en joc, dels ingressos dels drets televisius, i els clubs necessiten aquests diners per seguir sent viables. Hi ha diverses opcions perquè la pilota torni a rodar. El que és clar és que el calendari quedarà alterat. Hi ha moltes possibilitats que es juguin partits a l’estiu i que alguns d’aquests siguin a porta tancada. A més, es podria donar la possibilitat que els partits es juguessin cada 48 hores per no dilatar en excés en el temps la competició. Endarrerir la temporada actual també faria que la 2020-21 comencés més tard, per tant, tot plegat es mouria. Ara mateix la Lliga no es planteja que no es torni a jugar o declarar la competició nul·la, però també serien possibilitats.

temporada

La Champions, també a l’aire

La UEFA, que organitza la Champions i l’Europa League, també té el mateix trencaclosques sobre la taula. És tota una incògnita saber quan tornarà la competició. De la Lliga de Campions encara queden eliminatòries pendents de vuitens per acabar, com per exemple la del Barça-Nàpols, que s’ha de jugar el partit de tornada. Un cop es pugui reprendre la competició i ja estiguin decidits els quart de final, s’haurà de veure què es fa amb les rondes que queden fins a la final, que també està ajornada. Una opció seria jugar els quarts i les semifinals doble partit, però això allargaria la competició i precisament no es va sobrat de dies. Una altra possibilitat seria jugar aquestes eliminatòries a partit únic i així es podrien arribar a guanyar 15 dies.

temporada

Contractes i mercat de fitxatges

Per últim, i amb tot aquest galimaties per solucionar, hi ha els jugadors que acaben contracte el 30 juny amb els equips actuals. Si la competició s’allarga més enllà del juny, tot fa pensar que serà així, s’haurà de veure què passa amb aquests futbolistes. S’haurà d’estudiar i arribar a un acord amb tots els clubs i també els jugadors. Això porta a un altre mal de cap per a les diferents Lligues i la UEFA, Què passa amb el mercat de fitxatges? Un autèntic trencaclosques que ara mateix es fa difícil de dir quan es podran encaixar totes les peces.