El Polo ha aconseguit una victòria per la mínima contra el Barça en el derbi de la Divisió d’Honor masculina d’hoquei herba. El triomf permet els polistes mantenir-se com a líders de la Lliga davant un Barça que està fent una molt bona temporada.

Un nou derbi igualat

La temporada actual de Lliga d’hoquei herba la va inaugurar un derbi, i la història s’ha repetit després de l’aturada hivernal. El Reial Club de Polo i el FC Barcelona tornaven a la competició després de quatre mesos de descans. El Polo no jugava un partit de lliga des del 6 de novembre de l’any passat (victòria 3 a 1 contra el Sanse Complutense), i el Barça des del 7 de novembre (derrota 4 a 2 al camp de l’Atlètic Terrassa). Al derbi, els locals hi arribaven com a líders de la competició, amb set victòries i dos empats. El FC Barcelona era tercer amb sis victòries, dos empats i una derrota.

Gol psicològic del Polo

El primer període del partit ha estat marcat per la igualtat i la tensió entre els dos equips. Cap conjunt ha tingut moltes oportunitats. L’ocasió més clara ha estat el penal favorable als blaugrana, que no han aconseguit transformar.

Mica en mica, els polistes han anat imposant el seu joc. Han tingut bones arribades a la porteria del Barça, però el porter i la defensa visitant han estat molt encertats. Pocs segons abans del descans, Vicenç Ruiz ha fet el gol que ha avançat els locals.

Creix la tensió

La tornada del descans ha continuat amb la dinàmica que ha dominat la majoria del partit fins al moment: la igualtat. Tots dos conjunts han tingut bones oportunitats d’anotar. Però cap equip ha aconseguit que fer entrar la pilota a la porteria. La més clara ha estat per als blaugrana amb un penal de Miguel Delàs que Pablo de Abadal ha aconseguit rebutjar. I 30 segons abans del final del tercer període, el Barça ha pogut empatar, però un bon peu del porter local ha aconseguit deixar el marcador com estava.

Els últims minuts del partit s’ha mantingut l’equilibri en el joc dels dos equips. La importància del partit s’ha fet palesa, amb bastants moments de tensió dins del camp i a les grades. Cap dels dos equips ha tingut ocasions clares, excepte un penal favorable al FC Barcelona. El partit ha acabat amb la victòria del Reial Club de Polo 1 a 0.