Gerard Piqué

El jugador del FC Barcelona Gerard Piqué s’ha vist envoltat en una polèmica arran d’unes informacions que ha tret a la llum ‘El Confidencial’. Piqué hauria estat una persona clau en les negociacions entre la Federació Espanyola de Futbol i el govern de l’Aràbia Saudita perquè la Supercopa d’Espanya es jugués a aquell país.

Els fets segons ‘El confidencial’

Gerard Piqué, segons ‘El Confidencial’ hauria participat mitjançant l’empresa Kosmos en una tasca d’assessorament a la Federació Espanyola de Futbol i el seu president, Luis Rubiales, per tal que la Supercopa d’Espanya es jugués a l’Aràbia Saudita. Per aquesta feina d’intermediació, la seva empresa Kosmos hauria cobrat uns quatre milions d’euros anuals dels 40 que ha de rebre la Federació del país asiàtic per cada una de les sis edicions firmades. En cap moment Piqué hagués entrat en un conflicte d’interessos perquè els diners van directament de l’Aràbia Saudita a Kosmos sense passar per la Federació. En total, Piqué i la seva empresa rebran un total de 24 milions d’euros.

Els àudios de la discòrdia

Més enllà del negoci de Piqué, cal afegir uns àudios que ‘El Confidencial’ ha tret a la llum. Un parla de la possibilitat que la Supercopa es jugués al Camp Nou després d’assegurar-se que el Reial Madrid diria que no a la proposta de fer-la al Santiago Bernabéu. L’altre document posa de manifest com Gerard Piqué va “convèncer” Luis Rubiales per treure molts milions d’euros a l’Aràbia Saudita. També hi ha un àudio en què el president de la Federació Espanyola de Futbol li dona l’enhorabona a Gerard Piqué perquè l’acord ja s’havia signat.

La resposta de la Federació Espanyola

La Federació Espanyola de Futbol s’ha mostrat molt tranquil·la respecte les informacions que ha tret a la llum ‘El Confidencial’ perquè creu que és una “maniobra de descrèdit” que fa temps estan patint. El màxim organisme del futbol espanyol també ha posat de manifest que “les informacions no aporten res nou d’un acord que va ser aprovat per l’assemblea i que ha reportat 240 milions d’euros per al futbol espanyol”, un 10 % dels quals han anat a parar a l’empresa que va treballar per arribar a l’acord i que paga l’Aràbia Saudita.