UE Sants

La recta final de la competició al futbol català enfila amb el sorteig dels aparellaments dels equips que encara no han tancat la temporada i que volen lluitar per l’ascens i evitar el descens. Del seu futur també en depenen els equips de Tercera RFEF que podrien quedar afectats pels descensos no compensats.

La permanència a Segona RFEF

De moment hi ha dos descensos confirmats d’equips catalans a Tercera, són l’Europa i el Badalona. El Prat es va salvar en la darrera jornada i el Cerdanyola haurà de jugar un play-out per mantenir-se a Segona RFEF. Els del Vallès juguen contra el Gimnástica Segoviana en partit únic a Alacant, aquest diumenge, 22 de maig a les 12 h. En cas d’empat es jugaria una pròrroga i penals.

L’ascens a Segona RFEF

Amb l’empat contra el Girona B, l’Olot ha quedat campió del play-off i jugarà a Madrid una eliminatòria final a partit únic contra el Tenerife B. El partit es jugarà diumenge 22 de maig, a les 12 h a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid). Si guanya, pujarà a Segona RFEF. Si perd, continuarà a Tercera.

Els descensos no compensats

Sants i Castelldefels ja han acabat la temporada, però depenen d’aquestes eliminatòries per mantenir la categoria. Els santsencs necessiten que el Cerdanyola mantingui la categoria i que l’Olot pugi. Si això no passa, baixaran a Primera Catalana. En el cas del Castelldefels només necessiten que passi una de les dues coses per mantenir-se, però si Olot no puja i baixa el Cerdanyola, també perdran la categoria.