plaça Leo Messi

“La plaça de Leo Messi“. Així és com alguns ciutadans de Barcelona bategen un dels espais per on s’accedeix a l’Hospital Vall d’Hebron. Sobretot ho fan els professionals sanitaris d’aquest centre hospitalari. On es troba exactament aquesta plaça? Des de quan té aquesta denominació i per quin motiu? Per trobar l’explicació cal remuntar-se a l’any 2010.

La plaça de Leo Messi en un parc infantil

L’any 2010, a les portes de l’àrea maternoinfantil de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, va inaugurar-se el parc infantil de Microarquitectura Landscape Structures, una obra impulsada per la Fundació Leo Messi amb la col·laboració de la Fundació Ànima. L’estructura dona una resposta a la necessitat que tenia el centre hospitalari per donar una àrea d’esbarjo per als petits i les seves famílies.

Les instal·lacions estan destinades a nens i nenes de 2 a 12 anys, sota un disseny basat en l’accessibilitat per garantir que tothom qui ho vulgui pugui gaudir dels jocs lúdics dels quals disposa. Això es tradueix en una zona de jocs sensorials d’un únic nivell. Es tracta d’un espai sense barreres perquè qualsevol nen o nena pugui jugar-hi.

L’1 de juliol del 2023 Leo Messi serà jugador del Barça, segons la periodista Vero Brunati
Segons la periodista argentina, vinculada a l’entorn de la selecció albiceleste, Messi seria blaugrana de nou la propera temporada

Realment té un nom oficial la plaça de Leo Messi?

Els mateixos professionals sanitaris de l’Hospital de Vall d’Hebron fan referència a l’entrada de l’àrea maternoinfantil com a “plaça de Leo Messi”. Però quin és realment el nom oficial d’aquest espai?

El cert és que l’espai d’accés a aquest edifici, que entre algunes persones rep el nom de Leo Messi, no té un nom concret. S’hi accedeix des del carrer de l’Arquitectura.

plaça leo messi barcelona