Nou paviment i canvi de color de la pista de bàsquet de l’Espanya Industrial. Durant gairebés tres mesos, un dels espais més utilitzats del parc s’ha sotmès a una profunda remodelació amb el canvi de les bases de les cistelles, la repavimentació de la pista i un canvi de colors.

Una millora reclamada per les entitats

El 5 de novembre, el districte de Sants-Montjuïc va iniciar les obres de millora de la pista. Aquesta era una reclamació que havien demanat els responsables de l’associació Barcelona Streetball Sants. L’entitat, que des de fa 10 anys dinamitza aquest espai, és l’encarregada de gestionar i dinamitzar tot el que es fa al voltant de la pista.

La remodelació ha consistit, bàsicament, en el canvi de la base de les cistelles i arranjar el paviment amb un canvi de color. Ara la pista és, principalment, negra amb l’àrea de cistella en blau. Hi destacar el logotip de Barcelona Sants StreetBall HEEP al centre. La imatge que identifica la pista de bàsquet més popular de Sants és una de les torres del Parc de l’Espanya Industrial. HEEP són les sigles del projecte de formació esportiva Hazlo En El Parque i del campionat de 3×3, que l’any vinent celebrarà la 10a edició. En un dels marges de la pista es pot llegir “Cuida aquest espai. Segueix en peu gràcies a la passió, l’esforç, la dedicació… Respecta la comunitat, el joc, els orígens… i valora’n el passat”.

De la pista al parc

La remodelació de la pista de bàsquet forma part del pla de millora del Parc de l’Espanya Industrial. Un projecte impulsat per l’Associació de Veïns d’Hostafrancs i del Centre Social de Sants que va ser el més votat de la ciutat als pressupostos participatius. El pressupost per tirar endavant la reforma del Parc de l’Espanya Industrial és de 850.000 € i ja s’està treballant en l’elaboració del projecte executiu, que inclourà actuacions en bona part de l’espai: la zona de grades, el llac, les àrees de gespa i de jocs, i els accessos.