Més d’una vuitantena de professionals esportius, majoritàriament propietaris de petits gimnasos d’esport de contacte, s’han manifestat contra l’aturada de la seva activitat. La protesta, que s’ha fet a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, ha consistit a tallar el trànsit, primer a Reina Maria Cristina i després a la Gran Via. Sota lemes com “Volem treballar” i “No som el problema, som la solució” han fet palesa la seva reivindicació i la necessitat d’obrir perquè, diuen, la seva feina “ajuda en una situació com en la que estem”.

Propietaris dels gimnasos afirmen que han invertit en termòmetres i gels hidroalcohòlics i que mentre seguien actius han treballat amb limitacions del 50 % de l’aforament i reservant prèviament. Xavi Moya, director del gimnàs Esports Rogent, es pregunta que “si hem fet els deures, per què ens penalitzen una altra vegada?”. Molts dels manifestants no entenen per què han de tancar si apliquen les mesures necessàries i diuen que segons el Ministeri de Sanitat un 0,28 % dels contagis s’han produït entorn de les activitats esportives, una xifra que consideren baixa.

“Volem solucions, no restriccions”

La Generalitat va anunciar una mobilització de 300 milions d’euros dels quals 50 milions es destinarien al sector cultural, al del lleure i als clubs esportius federats. Molts necessiten aquesta ajuda per evitar tancar. “Seguim pagant impostos i unes despeses fixes mensuals”, explica César Córdoba, propietari de Sparta Barcelona i Sparta&Tizona, a Castelldefels. Ell va decidir seguir actiu físicament fent classes virtualment, però és un servei que no pot cotitzar. Assegura que si la restricció continua i es fa un pas enrere, “molta gent es quedarà pel camí”.