Gimnàstica artística de primer nivell al Memorial Joaquim Blume

El Memorial Joaquim Blume arriba a la 39a edició. El pavelló olímpic de la Vall d’Hebron és la seu on s’aplegaran els gimnastes del nivell més alt d’arreu del món.

Rússia, Hongria, la Xina, Israel, Japó, Portugal, la Gran Bretanya, Puerto Rico o Suïssa són alguns dels països que participen al trofeu. 21 gimnastes (11 dones i 10 homes) mostraran les seves habilitats en els diferents aparells. La competició consta de sis aparells en categoria masculina: anelles, salt, cavall amb arcs, terra, paral·leles i barra i quatre elements en categoria femenina: barres asimètriques, barra d’equilibri, salt i terra.

Alguns dels grans exponents de la gimnàstica artística internacional seran a Barcelona. Autèntics cracs com el rus nascut a Moldàvia Artur Daloyan, actual campió del món del Mundial disputat a Doha del 25 d’octubre al 3 de novembre del 2018, on va aconseguir cinc medalles en diferents disciplines. Ha estat també quatre vegades campió d’Europa. El japonès Kazuma Kaya, sisè en el passat mundial també hi assistirà així com les campiones Lara Mori, la gimnasta italiana guanyadora dels Jocs del Mediterrani del 2018 i la hongaresa olímpica a Rio Zsófia Kovács, or al mundial de Doha en asimètriques, i en barra d’equilibri també medalla d’or als últims campionats del món de Tòquio 2018.

 

Alba Petisco i Thierno Boubacar, dos joves talents de la gimnàstica artística

La gimnàstica artística és un dels esports més complicats. Els exercicis impliquen un gran nivell tècnic en cadascun dels aparells i encara té més mèrit quan per forjar una carrera en aquesta disciplina has de començar a preparar-te des de petit.

És el que van fer dos joves talents de casa nostra, l’Alba Petisco, de 15 anys, i el Thierno Boubacar, de 17. Quan es van topar amb la gimnàstica, van tenir clara la seva vocació.

Tant l’Alba com el Thierno dediquen moltes hores a aquest esport. El Thierno, va aconseguir fa tres anys una beca per entrenar-se al CAR de Madrid. Fa pocs dies, va quedar onzè al Mundial de Doha i aquest estiu passat va destacar amb la medalla d’or del combinat espanyol als Jocs del Mediterrani.

L’Alba ha estat subcampiona de Catalunya i ha participat en diversos esdeveniments internacionals. El març va acabar en onzena posició els Jocs de la Joventut de Buenos Aires i també va participar en el Mundial de Doha a l’octubre i en la lliga francesa.

Són molt joves però amb molta projecció i tenen fixats els seus reptes de futur.

L’Alba i el Thierno, dues promeses que s’han convertit ja, en realitat de la gimnàstica artística catalana.