agent encalla renovació dembélé

La renovació d’Ousmane Dembélé està encallada des de fa setmanes, tal com ha reconegut el propi president Joan Laporta. El jugador acaba contracte el 30 de juny del 2022, i diversos mitjans apunten que el principal problema és la pressió del seu representant i equip d’agents perquè no renovi. Aquestes en són les raons principals.

La renovació de Dembélé, una qüestió de diners

La petició principal de Moussa Sissoko, l’agent de Dembélé, és que el Barça augmenti el salari del francès. La raó és que, segons Albert Masnou, del diari ‘Sport‘, el francès cobra al Barça uns 10 milions d’euros, i els seus representants s’enduen un 5 % de comissió d’aquest sou. Per tant, anualment guanyen 500.000 euros amb l’extrem blaugrana. Una xifra molt inferior a la que s’enduen altres agents. És per això que si l’oferta blaugrana fos més elevada, el percentatge de comissió seria més alt.

L’agent del futbolista considera que Dembélé podria cobrar molt més en altres clubs com el Manchester United, el Newcastle o el PSG. Quedar-se al Barça, a més, implicaria que el jugador tampoc no cobraria una prima de fitxatge i, per tant, menys comissió per a ell i el seu equip de representants.

La qüestió ve de lluny. Quan el davanter va ser traspassat del Borussia de Dortmund al Barça, per uns 135 milions d’euros, els agents no haurien cobrat cap comissió degut al preu final de la venda i a l’alt salari del jugador. És per això que ara voldrien compensar.

Si finalment Dembélé es converteix en un agent lliure aquest estiu, tant el jugador com els agents podrien cobrar una sucosa prima de fitxatge de qualsevol equip que el volgués incorporar.

El cas de Haaland i els seus agents

Els agents de Dembélé prenen d’exemple altres jugadors que aquest estiu quedaran lliures, com Mbappé o altres que podrien canviar de club tot i tenir contracte, com Haaland. En aquest cas, el jugador passarà a tenir, a partir de l’estiu, una clàusula de 75 milions d’euros per poder fitxar per qualsevol club europeu. A aquest preu, s’hi hauria de sumar la comissió del representant Mino Raiola i també una comissió per al seu pareRaiola demana 40 milions i el pare de Haaland 20 milions més.

Els representants de Dembélé consideren que el seu jugador està al nivell dels grans cracs mundials, i que és candidat a guanyar la Pilota d’Or. És per això que confien a poder cobrar una generosa comissió que el Barça ni pot ni vol pagar.