Pau Gasol ha complert 17 anys a l’NBA, la millor lliga del món. El pivot de Sant Boi està escrivint pàgines daurades als Estats Units, on ha guanyat dos anells de campió i s’ha convertit en un dels millors estrangers que hagin jugat mai a l’NBA.

 

GASOL

Els inicis de la llegenda

La llegenda de Pau Gasol a l’NBA va començar un 27 de juny del 2001 al Madison Square Garden de Nova York. Els Atlanta Hawks van seleccionar el de Sant Boi en el tercer lloc del draft. El seu traspàs als Grizzlies marcaria la seva trajectòria i la de la franquícia de Memphis. La imatge de Gasol esmaixant a la cara de Kevin Garnett es va convertir en tota una icona de la lliga. El títol de rookie de l’any era el primer de molts trofeus que ha aconseguit el pivot català. A Memphis es va retrobar amb el seu gran amic Joan Carles Navarro, i Gasol es va consagrar com a un jugador àgil, ràpid i amb gran llançament de mitja distància.

Dos anells de campió

Tot això li va valer per fer el salt definitiu i més important de la seva carrera: fitxar per als Lakers l’any 2008. Al costat de Kobe Bryant, Gasol va portar Los Angeles a la glòria amb dos anells de campions el 2009 i el 2010. Les lesions i la mala gestió als despatxos van fer minvar un Gasol en el seu punt àlgid.

El ressorgir a Chicago

L’any 2014 marxa a Chicago com a agent lliure. Als Bulls va ressorgir el Pau de les grans nits que li va valer per disputar el primer All-star com a titular. El destí va voler que la ciutat de Nova York tornés a viure un moment màgic per a la família Gasol: el salt inicial amb el seu germà Marc.

Última parada, San Antonio

L’any 2016 renuncia al seu contracte amb els Bulls i fa el que sembla l’últim pas de Gasol a l’NBA: signar contracte amb els Spurs de Popovich. A San Antonio viu els últims moments d’una carrera plena d’èxits i de rècords. Més de vint mil punts, més d’onze mil rebots i gairabé dos mil taps. Només el gran dels Gasol sap quan pararà, però de ben segur que quan ho faci, podrà mirar aquell Pau del 2001 i saber que és, i serà, un dels millors jugadors de la història.