És una tradició nova, només té tres anys, però els integrants del Vallvidrera Cúrling Club, tossuts, la pensen mantenir el temps que faci falta. Els membres de l’equip comproven anualment l’estat del seu terreny de joc (el pantà de Vallvidrera) abans de disputar-hi un partit de moment inèdit. Hi llancen una pedra i si s’enfonsa vol dir que no està gelat i, per tant, no s’hi pot jugar. Giren cua i se’n van a esmorzar. Abans, però, entonen l’himne del club.

“Si mai es gelés tindríem un problema”

Un article de la periodista Carme Rocamora a la revista El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià’ ha donat a conèixer aquest singular equip. Segons ha explicat a betevé un dels seus membres, Joan Pujol, només han jugat a cúrling un cop, en un torneig amateur a Puigcerdà, que van guanyar.

En Joan ens confessa que si mai el pantà es gela tindrien “un problema”. No tenen les pedres de granit per jugar a cúrling, que poden valer fins a 7.000 euros. Per si de cas, a més, el Consorci del Parc de Collserola els ha recordat que està prohibit patinar al pantà.

El “tradicional” partit de cúrling de Vallvidrera s’emmarca en la nova festa major d’hivern dels barris de muntanya, que es fa des del 2017 i que s’ha celebrat aquest cap de setmana. Serveix d’inauguració d’un seguit d’activitats que tenen l’objectiu de cohesionar aquests barris de Barcelona. S’ha fet, per exemple, una tarda d’esquí i un postesquí amb quinto de Nadal i un sopar popular d’hivern.

És possible que es geli el pantà?

La possibilitat de disputar un partit de cúrling a Vallvidrera és absolutament remota. Malgrat que puntualment s’hi pot produir alguna gelada durant l’hivern que pot provocar una capa de gel superficial, la temperatura s’hauria de mantenir sota zero durant dies perquè fos segur jugar-hi a sobre.