Barça Messi
@FCBarcelona_cat

El Barça estava obligat a guanyar en la seva visita a El Alcoraz i aquest cop, el conjunt de Ronald Koeman no ha fallat, tot i no mostrar la seva millor versió. El conjunt blaugrana ha anat de més a menys i s’ha imposat per la mínima al camp del cuer, l’Osca (0-1). Amb aquest resultat, el Barça suma una nova victòria i se situa cinquè a 10 punts de l’Altètic de Madrid, el líder.

Messi marca la diferència

El retorn de Leo Messi ha suposat una injecció de moral per a un Barça que ha sortit al terreny de joc amb les idees molt clares, aprofitant la velocitat per la banda esquerra. De fet, en els primers onze minuts de partit Jordi Alba i Dembélé han portat el pes de l’atac blaugrana amb centrades perilloses a l’interior de l’àrea petita. En una d’aquestes, Pedri podria haver marcat el primer, però el porter Álvaro ho ha evitat.

El Barça ha continuat insistint per aquesta banda i al minut 27 ha arribat el premi. Leo Messi, amb una excel·lent assistència, ha deixat en safata el primer gol blaugrana a Frenkie De Jong, que només ha hagut d’empènyer la passada de l’argentí. Abans del descans, Messi, novament diferencial al camp de l’Osca, ho ha intentat amb la seva especialitat, el xut de falta directa. Si més no, Àlvaro ha volat per treure una mà espectacular, i evitar així el primer gol de l’argentí, el dia del seu partit número 500 de Lliga amb el Barça. El conjunt blaugrana ha dominat i creat ocasions al llarg dels 45 primers minuts, una sensació que feia partits que no transmetia.

A la represa, el Barça gris de les últimes setmanes ha tornat a fer acte de presència sobre la gespa. L’Osca ha entrat a la segona part amb una marxa més i ha aprofitat la passivitat dels blaugrana. Tot i això, el Barça ha continuat dominant i tenint controlat el partit. Dembélé hauria pogut fer el segon però un defensa del conjunt aragonès ho ha evitat sota pals. L’Osca ha dit la seva en una acció de còrner que ha refusat Ter Stegen.

El Barça continua sense tancar els partits

En les últimes setmanes, Messi ha trobat en Pedri un soci immillorable. La connexió entre el futbolista canari i l’argentí ha tornat a mostrar del que és capaç en una jugada que a punt ha estat d’acabar al fons de la xarxa. Després d’una paret amb Pedri, l’argentí ho ha intentat amb un xut que ha aturat Álvaro amb els peus.

Un dels problemes del Barça de Koeman és l’efectivitat de cara a porteria, i davant l’Osca s’ha tornat a demostrar. Dembélé, que s’ha mostrat molt actiu al llarg de tot el partit, s’ha quedat sol davant el porter però ho ha desaprofitat després d’un mal control. “Any nou, vida nova”, que diuen, però el Barça continua arrossegant els mateixos problemes del 2020. El conjunt blaugrana, després de dominar tot el partit, ha arribat als últims minuts amb el duel completament obert, i amb un Osca insistent en atac. Els homes de Koeman han acabat demanant l’hora, però tot i això, els tres punts han acabat viatjant a Barcelona.