Barça

El Barça ha guanyat l’Osasuna per 0 gols a 2. No ha estat un partit brillant dels blaugrana, però sí molt seriós i efectiu. Jordi Alba i Ilaix Moriba, que s’ha estrenat com a golejador amb el primer equip, ha donat tres punts als de Koeman, que posen pressió al líder.

El Barça, molt efectiu

El Barça ha sortit dominant i tenint la pilota, però sense generar perill, de fet, les dues primeres ocasions han estat de l’Osasuna. Primer ho ha provat Calleri amb un xut des del seu propi camp que ha aturat Ter Stegen. I després ha estat Kike Barja amb un xut des de frontal qui ha fet intervenir el porter alemany posant una excel·lent per rebutjar a córner. El Barça ha seguit picant pedra i tenint paciència, però ha continuat sense trobar espais a la defensa navarressa.

Tot plegat ha canviat a la mitja hora de joc. Assistència en profunditat de Messi a Alba a l’esquena de la defensa de l’Osasuna, que ha acabat amb un potent xut el lateral blaugrana fent el 0 a 1. Màxima efectivitat dels de Koeman. En la primera que han tingut han marcat. Els navarressos han intentat reaccionar amb rapidesa i Ter Stegen ha tornat a ser providencial pel Barça salvant un xut de Ruben García. Els blaugrana amb el marcador a favor han preferit no arriscar amb passades senzilles i així s’ha arribat al descans.

Ilaix s’estrena com a golejador

A la mitja part Koeman ha mogut l’equip. Dembélé ha entrat en el lloc d’Umtiti i el Barça ha passat al dibuix tàctic del 4-3-3. El tècnic volia tenir més control i la veritat és que els blaugrana han tingut possessions molt llargues, però poc profundes. Amb el partit sense gaire ritme Braithwaite i Ilaix han entrat per Griezmann i Busquets. Tot i els canvis ha estat l’Osasuna qui ha generat la jugada de més perill fins aquest moment de la segona part. Calleri amb el cap ha rematat ajustat al pal.

El Barça s’ha refet de l’ensurt amb la pilota i Pedri des de la frontal ho ha provat amb un xut centrat i just després Alba ha tingut el segon, però Herrera ha rebutjat amb la cara. El Barça cada cop ha dominat més i Messi ha assistit a Ilaix Moriba que ha col·locat magníficament la pilota per fer el 0 a 2 en el minut 82. Fins al final els blaugrana s’han defensat amb la pilota i han sumat tres punts que els permet seguir enganxats a la Lliga.