Després de l’anunci de Mateu Alemany en què instava Ousmane Dembélé a deixar el Barça i l’advertiment del seu tècnic, Xavi Hernández, segons el qual només en preveuen la renovació o la sortida, pel club blaugrana planeja l’opció de deixar Dembélé a la grada fins que acabi contracte. De fet, el jugador ja no ha anat convocat amb Xavi Hernández per al partit de Copa del Rei contra l’Athletic Club. Segons l’advocat Pere Vidal, el que està fent el Barça pot arribar a ser un cas d’assetjament “castigat per la legislació laboral i la FIFA”.

L’AFE dona suport a Dembélé

L’Associació de futbolistes professionals s’ha posicionat a favor del jugador i ha recordat que la “no alineació d’un futbolista durant un període de temps sense que existeixi lesió, malaltia o impediment físic suposa una devaluació de la seva imatge i del seu catxé esportiu que incidirà negativament en les contractacions futures”

Un embolica que fa fort

El Barça necessita marge salarial i malgrat que no ha amenaçat directament d’enviar el jugador a la grada, el club no preveu l’opció que Dembélé acabi contracte amb el club sense renovar. Segons el club, Dembélé no mostra cap compromís perquè no vol negociar. De fet, el rendiment del jugador amb una pila de lesions, vida desordenada i actes d’indisciplina ha estat molt baix durant la resta de temporades, però si el motiu de no jugar és perquè no vol renovar, el jugador podria demandar el club. Un escenari que el Barça tampoc no preveu. De fet, Dembelé ha tingut actes de desobediència en tots els clubs on ha estat prèviament. Es va negar a jugar i entrenar al Rennes i també al Borussia Dortmund per poder fitxar pel Barça.

Per altra banda, no comptar amb un jugador que no vol renovar no és nou als clubs de futbol. El Barça va fer el mateix amb Ilaix Moriba i va acabar marxant. També al revés. Josep Guardiola va deixar de comptar amb Eric García un cop es va comprometre amb el Barça i la llista és llarga sense que hi hagi cap denúncia a la FIFA. Dembélé ja pot negociar lliurement amb un altre club per fitxar a partir del juny i una denúncia del jugador al Barça impediria que el francès tanqués un acord amb un altre club. Ben mirat, i amb l’historial de lesions del jugador, el proper club de Dembélé pot preferir que no jugui perquè no es trenqui i hagi de fitxar un jugador que ha de tornar a passar per enèsima vegada pel quiròfan.