Xavi Hernández guanyar la Champions

L’objectiu del Barça és classificar-se per a la Champions. Acabar entre els quatre primers és una necessitat per al club blaugrana i no fer-ho suposaria un daltabaix esportiu i sobretot econòmic. Jugar la Champions implica uns ingressos extraordinaris (42 milions si s’arriba als quarts) i també un plus esportiu que permet fitxar o mantenir jugadors que volen disputar la màxima competició europea.

Quan es classificarà el Barça per a la Champions?

Queden quatre jornades per acabar la Lliga (12 punts) i el Barça ocupa el segon lloc de la classificació amb 66 punts. Dos més que el Sevilla i cinc més que l’Atlètic de Madrid. De moment, aquests són els equips que jugarien la Champions la propera temporada. També tenen opcions el Betis i la Reial Societat, que són a 8 i 10 punts del Barça, respectivament. Una victòria blaugrana en el proper partit de Lliga al camp del Betis donaria la classificació matemàtica per al Barça.

No juguen la fase prèvia de la Champions

Tots els equips classificats de la Lliga espanyola passaran a jugar la fase de grups amb els millors equips d’Europa. Cap jugarà la fase prèvia. L’ordre de la classificació tampoc influirà, ja que els cap de sèrie dels bombos 2, 3 i 4 es decideixen pel coeficient UEFA. Els campions de Lliga, Champions i Europa League estaran en el bombo 1 i, el Barça, juntament amb la resta d’equips espanyols estaria en el bombo 2, juntament amb equips punters de les principals Lligues europees. Només el Betis i la Reial Societat, en cas de classificar-se, no tindrien prou coeficient per estar al bombo 2.