La delegació espanyola de natació artística, encapçalada per Ona Carbonell, ja ha tornat a Barcelona després de participar en els Mundials de Gwangju. La nedadora barcelonina ho fa amb tres medalles més al seu palmarès.

Bon balanç del Mundial

Per la seleccionadora, la japonesa Mayuko Fujiki, “el resultat ha estat el que esperàvem i el camí que estem fent és bo”. El camí és en direcció als Jocs Olímpics de Tòquio, una cita que a Espanya tenen marcat al calendari i per a la qual “cal continuar treballant i no tenir dubtes”. “Hem de fer uns exercicis complets durant tota la prova”, afegeixen.

Carbonell, història de l’artística

Les tres medalles aconseguides per Ona Carbonell l’han convertida en la millor nedadora de la història dels Mundials. La barcelonina acumula 23 medalles després de les guanyades a Gwangju: rutina tècnica i solo lliure (en individuals) i highlights (equips).

Ona Carbonell, nedadora artística
@rfen_directo

Carbonell encara continua sense fer-se a la idea de ser la millor nedadora en uns Mundials, i considera que la clau “són els valors i la capacitat de millora constant“. La medallista també ha volgut donar especial importància a la medalla aconseguida per l’equip espanyol en highlight, ja que, segons afirma, “l’equip se la mereixia després de no aconseguir-la en els últims dos mundials. És un grup meravellós i estic molt emocionada per totes elles”, diu Carbonell.

Selecció espanyola natació artística medalla Gwangju
@rfen_directo

Balanç de les proves

A Gwangju, la selecció espanyola participava en nou proves del calendari de natació artística amb un balanç de tres medalles, dues cinquenes posicions, tres sisenes places i una setena posició.

  • Solo tècnic: segona – medalla de plata
  • Duo tècnic: setena
  • Duo mixt tècnic: sisena
  • Highlight: tercera – medalla de bronze
  • Equip tècnic: sisena
  • Solo lliure: plata – medalla de plata
  • Duo lliure: cinquena
  • Equip lliure: sisena
  • Duo mixt lliure: cinquena

L’equip espanyol de natació artística que ha participat al Mundial de Gwangju ha estat format per Berta Ferreras, Paula Ramírez i Iris Tió (CN Kallipolis); Ona Carbonell i Emma García (CN Sabadell); Abril Conesa (CN Granollers); Cecilia Jiménez, Pau Ribes i Meritxell Mas (CN les Franqueses); Leyre Abadía, Carmen Juárez i Sara Saldaña (AD Sincro Retiro); Elena Melian (CN Metropole), i Blanca Toledado (R. Canoe).