obrir piscines en fase 1

El 16 de maig passat, el BOE va publicar algunes de les mesures que s’aplicarien en la fase 2 del desconfinament pel coronavirus. En aquesta fase estarà permesa, amb restriccions, l’obertura de piscines per la realització d’activitats esportives. Des del Club Natació Barcelona i amb el suport de 75 clubs més de tot l’estat, han enviat un comunicat al govern espanyol demanant que les piscines dels clubs puguin obrir en la fase 1. En aquesta primera fase podran obrir les instal·lacions, però no podran fer servir les piscines.

Recreatives o esportives

L’escrit, promogut pel CN Barcelona i que té el suport de clubs i entitats com el CN Sant Andreu, el CN Sabadell o l’ACEDYR (Associació de Clubs i Entitats Esportives i Recreatives), destaca el fet que “cal diferenciar entre les piscines lúdiques i les dels clubs de natació, aquests són associacions sense afany de lucre que tenen com a finalitat la promoció i el desenvolupament de l’esport de la natació en totes les seves modalitats”.

També destaquen el fet que els clubs de natació tenen àmplies instal·lacions i unes mides considerables. Aquest fet ha permès a entitats com el CNB poder crear el Pla de Reobertura postcovid-19, amb el qual es poden prendre una sèrie de mesures:

  • Accés mitjançant reserva prèvia i personalitzada
  • Aforaments rigorosos i distàncies. En el cas de les activitats aquàtiques aquesta és d’una persona per carril
  • Mobilitat en sentit únic amb accés exclusiu d’entrada i sortida
  • Programa de desinfecció, prevenció i neteja per a cadascun dels espais
piscines obertes en la fase 1
@CNBarcelona

Les piscines, un espai segur

En el comunicat, que s’adreça al Govern espanyol i el Consell Superior d’Esports, també es destaca “l’informe del CSIC, en el qual s’avala la seguretat del medi aquàtic en la transmissió de la covid-19, ja que l’ús de desinfectants està àmpliament implantat des de fa anys”.

Amb tots aquests arguments, els clubs consideren que la reobertura de les seves piscines està directament relacionada amb:

  • Viabilitat esportiva: la promoció i el desenvolupament dels entrenaments és l’objectiu principal dels clubs. Consideren que sinó es pot fer “es provocarà un retrocés en l’estat de forma dels esportistes i perjudicarà clarament el futur de molts d’ells”.
  • Viabilitat econòmica: per als clubs de natació, l’única font de finançament recurrent són les quotes del seus associats. Si aquests “no poden fer ús de les piscines, com ha passat en aquests dos mesos, es donen de baixa i posen en perill la viabilitat econòmica dels clubs i que, si continua, afectarà la inversió en l’activitat federada”.
  • Viabilitat social: en el document, els clubs asseguren que a més de la part esportiva tenen una vessant social que els converteix en “agents actius socials referents i vertebradors del territori, a través de l’activitat esportiva. A més, molts són entitats centenàries que contribueixen i integren la història de la nostra societat”.

Natació Barcelona vol obrir les piscines