tercera

La nova temporada de futbol ve carregada de canvis, sobretot en les categories de la Segona Divisió B i la Tercera Divisió. Els equips barcelonins de la Segona B, com ho són el Barça B i l’Espanyol B, situats en el grup III, s’hauran d’adaptar al nou format de competició. A causa de la pandèmia del coronavirus, aquesta temporada hi ha hagut un augment de nombre d’equips, de 80 a 102. És per això que enguany hi haurà quatre ascensos a la Segona Divisió i 40 a la futura Primera RFEF.

Un any de canvis

Els aficionats del futbol modest s’hauran d’adaptar al nou organigrama de categories. Entre l’actual Segona Divisió i la Segona Divisió B es crearà una categoria, que s’anomenarà Primera RFEF. L’actual Segona B passarà a ser la Segona RFEF i la Tercera, Tercera RFEF. Aquesta temporada, la Segona B estarà dividida en cinc grups i, a la vegada, en dos subgrups cadascun, segons el criteri geogràfic, per evitar el desplaçament entre comunitats i evitar el risc de contagis. Els equips catalans de la categoria de bronze jugaran al subgrup A del grup III:

Fase regular

En primer lloc, es disputarà una fase regular, amb partits d’anada i de tornada, és a dir, un total de 20 enfrontaments. Un cop definida la classificació d’aquesta fase regular s’establirà quins equips jugaran les rondes següents, ja sigui per pujar de categoria, a Segona o a la nova Primera RFEF, o bé per no baixar a la Tercera Divisió. Si més no, un dels inconvenients d’aquest any és que aquells equips que no pugin ni a Segona ni a la nova Primera RFEF tindran un descens indirecte, ja que amb la creació de la nova categoria, la Segona B passaria a ser la quarta categoria del futbol espanyol.

Com s’aconseguiran els ascensos?

Hi ha dues possibilitats d’ascendir. Depenent de la classificació final de la fase regular s’optarà a pujar a la Segona Divisió o bé a la nova Primera RFEF.

  • Ascens a Segona Divisió

Lluitaran per l’ascens a Segona els tres primers equips classificats de cada subgrup. Per tant, un total de 30 conjunts accediran a una segona fase per obtenir l’ascens. Hi haurà cinc grups, creats de la unió entre els subgrups: els tres primers del subgrup A i els tres primers del B del grup I i així successivament. Disputaran sis partits i després ja es passarà al play-off tradicional. 16 equips lluitaran per pujar, però només quatre aconseguiran el premi d’entrar al futbol professional. Els 12 conjunts restants, en canvi, també ascendiran una categoria. En aquest cas, a la Primera RFEF, entre la Segona i la Segona B.

  • Ascens a la Primera RFEF

Els quarts, cinquens, sisens i setens també en el cas dels grups d’11, de cada subgrup s’unificaran en cinc grups de sis equips cadascun. Els equips que hagin participat en el subgrup A s’enfrontaran, a doble partit, als que hagin participat en el subgrup B, sense poder jugar contra els equips que ja hagin estat enquadrats en el mateix subgrup de la fase regular. Per tant, els dos primers classificats de cada grup ascendirà a la Primera RFEF.

  • Permanència a la Segona RFEF i descens a la Tercera RFEF

Hi participaran els equips que quedin classificats entre la setena posició i l’última de cada subgrup de 10 equips i dels vuitens classificats als últims, en el cas dels subgrups d’11 equips. De la mateixa manera, els conjunts que hagin jugat al subgrup A jugaran a partit doble amb aquells que hagin participat en el subgrup B. Novament, en cap cas, no s’enfrontaran als equips que ja hagin estat enquadrats al mateix subgrup de la fase regular. Quedaran així un total de vuit jornades establertes.

El calendari del grup III