La plataforma Més que una Moció ha comparegut aquest dilluns per explicar que el Futbol Club Barcelona encara no ha constituït la mesa per validar les paperets del vot de censura. Un procés que, teòricament, segons els terminis del vot de censura, finalitza aquest dimecres, 30 de setembre.

Confiança en el vot de censura

Els representats de la plataforma, Marc Duch i Ricard Faura, s’han mostrat confiats i tranquils amb el procés que ha d’engegar el club, malgrat que encara no s’ha constituït la mesa de validació de les més de 20.000 paperetes recollides. Duch ha destacat que “serà un procés ràpid i àgil, i que no hi haurà cap tipus de sorpresa“. Diu que tenen confiança cega en els treballadors del club que s’han ofert voluntaris o que han estat designats per fer el procés de validació, i que compliran amb la seva funció. Sobre la proposta que va fer la plataforma d’incrementar en dues persones els interventors per a cadascuna de les parts a la mesa de validació, han explicat que han rebut la negativa per part del club. Pel que fa als aspectes a negociar en la constitució de la mesa, han remarcat que esperen que el Barça es presti a negociar-ne certs punts com, per exemple, tenir el màxim d’interventors possibles durant la validació per part de cadascuna de les parts, ja que es preveu que hi hagi una vintena de meses validant. Quant al procés, creuen que serà el que s’ha fet sempre, que en cas de dubtes entraran els grafòlegs i, si no, una trucada al soci, però només d’aquelles butlletes que generin dubtes. Esperen que el club sigui diligent a l’hora d’informar del nombre de butlletes validades cada dia.

Dubten del paper del representant federatiu

Marc Duch ha destacat l’únic dubte que tenen en tot el procés. El portaveu de la plataforma Més que una Moció ha dit que “l’única qüestió que ens queda sobre la taula és el paper del representant de la Federació Catalana de Futbol, que ha d’entrar entre les dues parts i hem d’estar molt vigilants“. Duch s’ha refermat dient “l’àrbitre és obvi que té una posició institucional que és més propera al club que a nosaltres, esperem i estem convençuts que tindrà un caràcter imparcial. És com aquells àrbitres que són de casa, s’ha de vigilar que no ho siguin”.