El FC Barcelona B ha tancat el fitxatge del jove porter Nil Ruiz, provinent del CF Damm. Tal com ha explicat el periodista Marc Marbà de ‘La porteria‘ de betevé i va avançar ‘Relevo’, Nil Ruiz serà nou jugador del filial blaugrana. Als seus 19 anys, Nil Ruiz es convertirà en una de les noves cares de l’equip que entrena Sergi Barjuan. Tot i que el fitxatge encara no és oficial, betevé ha pogut saber que el contracte ja està signat des del mes d’abril passat. Nil Ruiz ha estat el porter menys golejat del grup català de la Divisió d’Honor juvenil, i la seva gran actuació en el duel de Copa del Rei contra el FC Barcelona ha acabat sent clau per acabar vestint la samarreta el Barça.

Nil Ruiz, un porter amb molta personalitat

Nil Ruiz destaca per la seva gran envergadura, superant els 1,90 metres, i la seva personalitat sota pals. El porter del CF Damm té un rècord descomunal defensant la porteria de l’equip que entrena Luis García. Durant aquesta temporada, Nil Ruiz va aconseguir estar un total de 953 minuts sense rebre un gol, i 10 partits consecutius sense encaixar. Tot un rècord absolut al grup III de la Divisió d’Honor juvenil.

Els grans forts de Nil Ruiz són l’u contra u i el joc aeri en les seves sortides. Un porter que transmet seguretat i que també domina el joc amb els peus, condició indispensable per al filial del Barça. Nil Ruiz és el segon porter entrenat per Luis Garcia a la Damm que fitxa pel filial culer, després d’Alex Ruiz. De fet, al tècnic cerveser i a la Damm, el Barça li ha fitxat dos porters en tres anys, tot un èxit del gran treball de Joan Cañadas, l’entrenador de porters del club barceloní.