Nil Llop segueix acumulant rècords. El jove patinador de velocitat ha recorregut la distància de 500 metres sobre el gel en un temps de 35,601 segons i ha tornat a batre per tercera vegada el rècord espanyol absolut, que ell mateix tenia des del mes d’octubre del 2021, amb una marca de 35,69 segons.

Nil Llop, lligat als patins des dels quatre anys

El Nil no volia jugar ni a futbol ni a bàsquet. Ell, amb quatre anys, el que volia era patinar. I veient com les seves dues germanes practicaven l’esport del patinatge de velocitat sobre rodes, el Nil s’hi va voler apuntar. Li va agradar tant que és l’esport que ha triat per dedicar-s’hi en cos i ànima. Va començar amb el patinatge sobre rodes, però no era un esport olímpic, i el gel sí. Per això, va decidir que també competiria sobre gel. Ara, amb 19 anys, té clar que el patinatge de velocitat és la seva passió i que cada vegada està més a prop d’aconseguir el seu somni: ser un referent d’aquest esport.

L’accident que gairebé l’aparta del patinatge

Però tot camí és tortuós. I el Nil no ho ha tingut fàcil. Quan tenia 15 anys va tenir un greu accident mentre s’entrenava. Enfilant una corba amb poca visibilitat, va haver de sortejar un nen que es va creuar a la pista. Per evitar fer-li molt de mal, ell va anar a xocar contra un arbre i es va trencar per tot arreu. L’accident li va causar múltiples fractures que el van fer passar pel quiròfan. El seu afany de superació, però, va fer que cremés etapes i va precipitar que tornés als entrenaments només cinc mesos més tard de la patacada. El Nil volia estar llest per poder competir al més alt nivell en els World Roller Games de Barcelona en l’edició del 2019. I no només va estar llest, sinó que va guanyar la competició dels 500 metres.

Camí als JJOO de Pequín 2022

El Nil ha seguit amb la seva projecció meteòrica. Una de les seves grans victòries va ser sobre el llac gelat dels JJOO de la Joventut de Lausana, el gener del 2020. En aquesta important cita olímpica el Nil va emportar-se el segon lloc del podi, una preuada medalla de plata. Els èxits han seguit aquests darrers mesos i el Nil Llop s’ha superat a cada carrera, a cada competició. Ha fet estada a Holanda i recentment a Alemanya amb el seu equip per millorar aspectes clau del seu patinatge i per entrenar-se en pistes de gel preparades per a la competició, pistes que a Espanya falten. L’objectiu més immediat és classificar-se per als JJOO de Pequín, un altre dels seus somnis, jocs que es disputen el mes de febrer del 2022.

Aquest cap de setmana ha disputat la primera prova primera de la Copa del Món d’aquesta temporada, a Polònia (a Tomaszów Mazowiecki). És la primera de les quatre proves de la Copa del Món abans dels JJOO de Pequín 2022 i les quatre són classificatòries. I és la prova on el Nil Llop ha batut per tercera vegada el rècord d’Espanya de 500 metres sobre gel, amb un temps de 35,601 segons.

Li queden doncs, tres proves classificatòries més per obtenir la plaça per als JJOO de Pequín. L’obtenen els 20 millors patinadors, els 20 patinadors que han obtingut millors marques després de competir en aquestes quatre proves de la Copa del Món.

Les altres tres proves es dirimiran entre finals de novembre i principis del mes de desembre del 2021:
19-21 de novembre: Copa del Món (Stavanger, Noruega) – prova classificatòria olímpica
3-5 de desembre: Copa del Món (Salt Lake City, els EUA) – prova classificatòria olímpica
10-12 de desembre: Copa del Món (Calgary, el Canadà) – prova classificatòria olímpica

7-9 de gener: Campionat d’Europa de patinatge de velocitat