Nico González

El jugador del Barça Nico González ha estat inscrit oficialment a la Lliga com a jugador del primer equip del Barça. El dorsal escollit pel migcampista és el 14, que va deixar Coutinho en marxar a l’Ason Villa. Aquest és un dorsal molt mític a Can Barça i repassem tots els jugadors que l’han portat a l’esquena de manera regular des de l’any 1995.

Jordi Cruyff (1995-1996)

El fill de Johan Cruyff va voler el dorsal que va mitificar el seu pare amb la selecció d’Holanda i l’Ajax d’Amsterdam. Curiosament, a Johan Cruyff sempre se li ha atribuït el 14, però a Can Barça va dur el 9.

Emmanuel Amunike (1996-2000)

El següent 14 va ser per un nigerià, Emmanuel Amunike, que tot i començar amb el 17, se’l va canviar, però tampoc no li va donar poders especials. Un jugador que va arribar amb l’expectativa massa alta i que malgrat que va ser força anys al Barça, va destacar més per caure simpàtic i ser carismàtic que per les habilitats al camp.


Gerard López (2000-2005)

Format al planter blaugrana, va triomfar al València i va tornar al Barça per una pila de milions. Tampoc no va complir les expectatives de qui havia de ser un referent al mig del camp blaugrana.

Santi Ezquerro (2005-2007)

Un altre fitxatge que no va triomfar. Un altre 14 per oblidar. Ezquerro no va aportar gaire en els dos anys que va jugar al Barça.


Thierry Henry (2007-2010)

El davanter francès era un desig del club des de feia anys i va triomfar amb el 14 a l’esquena. Tot i no tenir els millors anys personals al Barça, va aportar prou perquè el Barça fos campió de la Champions.


Javier Mascherano (2010-2017)

L’argentí va ser un mig centre treballador, dur, amb caràcter i lideratge. Lluny del 14 creatiu abocat a l’atac, però el cert és que el Jefecito fa triomfar a Can Barça i va ser un dels jugadors més estimats per l’afició blaugrana.


Philippe Coutinho (2018-2021)

Bartomeu va fitxar el brasiler per 140 milions d’euros. El fitxatge més car de la història va dur el 14 de Cruyff. Si ho va fer allò de què deien que no era cruyfista i per tenir el seu propi Cruyff amb el 14 a l’esquena, doncs no li va sortir gens bé.