L’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya neix com una organització de clubs catalans que han decidit unir esforços en un dels moments més complicats de les entitats esportives del país després de la pandèmia de coronavirus. L’ACFAC pretén ser un instrument per donar suport socioeconòmic i juridicoesportiu als clubs associats.

El president de l’entitat, Javier Salamero, ha explicat que una de les principals accions serà “demanar a la FCF la gratuïtat en totes les quotes, a més a més d’una rebaixa del 50% del portal del federat.” Volem una Federació Catalana de Futbol neta, i clara, una federació competent amb els nostres clubs.”

Salamero ha manifestat que una altra reivindicació és “que el president de la FCF no rebi cap tipus de retribució, ja que rep un sou desproporcionat.” Així mateix, també ha posat en relleu que “la Junta Directiva no pot rebre compensacions per dietes.” L’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya també ha explicat que totes les votacions per part dels representants dels clubs es farà de manera secreta, per tal d’evitar represàlies. “Si detectem represàlies als clubs, ho comunicarem a les autoritats competents.”, ha dit Salamero.

Un dels clubs fundadors de l’ACFAC és la Guineueta. El president del club barceloní, Jose Centeno, és el tresorer de la nova associació de clubs.

Els clubs que integren l’ACFAC són: l’Associació blanc-i-blava de Lloret, el Can Parellada, la EE Guineueta CF, el CF Lloret, la UE Tona, el Montsant, la Zona Franca, l’At. Torreroja Viladecans, el CD Almeda, la Floresta, el CF Vilanova del Camí, el Cellera CF, el Pontenc CE, el CF Miralcamp i el CF Santa Eulàlia.

Units a l’ACFAC tindran més força

Des de fa un any la situació de moltes entitats esportives és molt complicada per les afectacions de la pandèmia. Molts clubs han vist reduïts l’activitat i els ingressos. Això els genera moltes dificultats per realitzar la seva activitat en diversos àmbits.

És per això que el futbol modest s’ha unit per anar plegats. S’ha creat l’Associació de Clubs de Futbol Aficionat de Catalunya, que pretén ser un instrument per donar suport socioeconòmic i juridicoesportiu als clubs associats. També volen tenir més força davant dels organismes competents, federacions i institucions i garantir un retorn eficaç de les demandes dels clubs.