Els nedadors del Club Natació Sant Andreu han valorat aquest dilluns el fet de poder participar en els Jocs Olímpics de Tòquio. Fins a quatre nedadors del Sant Andreu formen part de l’equip olímpic de natació. De fet, el club barceloní, que celebra el cinquantè aniversari, és el que més nedadors aporta a la selecció. D’un total de nou, quatre són de l’entitat barcelonina. Aquests quatre esportistes són Jessica Vall, Africa Zamorano, Lidón Muñoz i Joan Lluís Pons, tots entrenats per Jordi Jou.

Jessica Vall

La barcelonina Jessica Vall, de 32 anys, participarà per segona vegada en uns Jocs Olímpics, després de competir als de Rio de Janeiro el 2016. A Tòquio nedarà en els 100 i 200 braça.

La barcelonina ha explicat que arriba als jocs al 100 %, després de recuperar-se d’una petita lesió. Ha dit que no vol viure els Jocs d’Olímpics “com els últims”, tot i que és conscient que ho podrien ser. Això sí, sap que seran uns jocs “especials”.

Africa Zamorano

La també barcelonina Africa Zamorano, de 23 anys, també participarà per segona vegada en uns Jocs Olímpics, després de fa cinc anys a Rio de Janeiro. A Tòquio competirà en els 200 esquena i els 200 estils.

La nedadora ha explicat que l’experiència de Rio fa que ara vagi a Tòquio més tranquil·la.

Lidón Muñoz

Lidón Muñoz, de 25 anys, va néixer a Castelló però ja fa temps que s’entrena a Catalunya. Els de Tòquio seran els seus primers Jocs Olímpics i participarà en els 50 i 100 lliures.

La castellonenca ha destacat que després de tot el que ha passat, anirà als jocs amb molta il·lusió, tenint en compte que és la seva primera cita olímpica.

A més, les tres – Jessica Vall, Africa Zamorano i Lidón Muñoz– conjuntament amb la Mireia Belmonte nedaran el relleu dels 4×100 estils.

Joan Lluís Pons

Joan Lluís Pons, de 24 anys, va néixer a Sóller, però des de fa set anys s’entrena al CAR de Sant Cugat. El mallorquí ja va nedar als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro i a Tòquio participarà en els 400 estils.

Joanllu ha explicat que es pren aquesta participació amb molt il·lusió. Té l’experiència dels jocs passats i la intenció és anar allà a competir i passar-ho tan bé com sigui possible.

El mallorquí ha dit que els últims resultats li han donat confiança i ha destacat el nivell competitiu que hi haurà a la piscina amb els altres nedadors.

El punt de vista de l’entrenador, Jordi Jou

El tècnic dels quatre, Jordi Jou, ha explicat la dificultat que ha significat viure la pandèmia. Això els ha ensenyat a adaptar-se a qualsevol situació i estan una mica en expectativa del que es trobaran al Japó. El que tenen clar és que és una llàstima que no pugui haver-hi públic i que les restriccions seran a l’ordre del dia.

El tècnic ha explicat que van a Tòquio, sobretot, “amb valentia” i amb l’experiència dels de Rio.

La roda de premsa, íntegra