Després de competir al Campionat d’Espanya Absolut d’Hivern de natació en piscina curta, els nedadors del CN Sant Andreu, entre d’altres, tornaran a la piscina Gaetà Huguer, de Castelló. Ho faran per disputar el Trofeu Internacional Castàlia el 5 i 6 de desembre. Inicialment estava previst que l’equip disputés l’Open dels Països Baixos, però per les restriccions que han posat els organitzadors per inscriure’s a la prova de Rotterdam, els tècnics de la Federació Espanyola han decidit que els nedadors nedin a Castelló. La prova valenciana, a més serà vàlida per aconseguir les mínimes per als Jocs Olímpics de Tòquio.

Tòquio passa per Castelló, però sense pressió

Els nedadors del Club Natació Sant Andreu tenen marcat en el calendari les dates del 5 i 6 de desembre. Durant aquells dos dies, la piscina Gaetà Huguet, de Castelló, acollirà el Trofeu Internacional Castàlia. És una prova que enguany, i a causa de la pandèmia del coronavirus, agafa una importància especial. Aquells nedadors que facin les mínimes que marca la Federació Internacional de Natació tindran plaça assegurada per als Jocs Olímpics de Tòquio. A la Pere Serrat, però, no pensen en les mínimes. La factoria de Jordi Jou treballa d’una altra manera. El tècnic garrotxí afirma que “som un equip competidor, però no pensem en la marca que farem quan ens llencem a l’aigua, tot i que en aquest cas és necessària”.

Aquesta filosofia, Jou l’ha transmès de manera impecable als seus nedadors i nedadores. Campiones com Jèssica Vall o Lidón Muñoz en són una bona mostra. La castellonenca assegura que “pensar en fer la mínima no et fa fer-la. La nostra feina no és pensar en ella, sinó en com ho fem per aconseguir l’objectiu que necessitem”. En el cas de Vall, la mínima passa per “quan em llenço a l’aigua donar el cent per cent. Si ho faig amb bones marques millor, però no quedar-me amb les sensacions que podia donar una mica més”.

Nedadors CN Sant Andreu

Altres nedadors amb opcions de fer les mínimes son Joanllu Pons i Àfrica Zamorano. El mallorquí, que ja tenia plaça per als Jocs Olímpics previstos per al 2020, reconeix que “la mínima és un objectiu, però sempre preparo les proves amb la idea que si competeixo, aconseguir el temps serà una conseqüència”. En el cas de la barcelonina, la prova de Castelló “l’afronto sense pressió i amb ganes d’aprofitar l’oportunitat. Però m’agradaria tenir la tranquil·litat d’aconseguir la mínima”.

A Castelló, només aconseguirà plaça un dels esportistes que faci la mínima en cada modalitat; és a dir, aquell que sigui el més ràpid de cada prova a fer la marca que demana la FINA. En cas de no aconseguir-ho, els nedadors que vulguin ser a Tòquio hauran de fer les mínimes a l’Open de Primavera, que es farà a Sabadell o als Europeus de Budapest, que es disputaran al mes de maig.