Dinar Nadal premsa Federació Catalana Natació

Com ja és tradicional, la Federació Catalana de Natació ha fet el dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació que segueixen habitualment el waterpolo, la natació, els salts i la natació artística. Durant el mateix també es fa un balanç de l’any que està a punt d’acabar.

Un 2019 que pot ser molt bo

La trobada amb la premsa s’ha fet abans de la disputa de l’Amsterdam Cup, una competició de natació en la qual els nedadors catalans poden aconseguir les mínimes per als Jocs Olímpics del 2020. Per aquest motiu, alguns dels esportistes que buscaran aquestes marques no han pogut estar presents a la cita.

El president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, ha fet un ampli repàs de l’any 2019. El màxim responsable de la natació catalana ha destacat les dues medalles de plata aconseguides per les seleccions de waterpolo, formades majoritàriament per jugadors catalans, als Mundials de Gwangju, uns campionats que també van donar les medalles de plata i de bronze d’Ona Carbonell i l’equip de natació sincronitzada.

Les valoracions dels esportistes

Al dinar, també hi han assistit alguns dels esportistes que han destacat aquest 2019. Una d’elles ha estat Paula Ramírez. La nedadora d’artística va formar parella amb Ona Carbonell al Mundial de Corea. L’esportista del CN Kallipolis considera que “és una bona notícia que el duo estigui classificat per als jocs. Ara, cal que l’equip també aconsegueixi aquesta plaça olímpica”.

Una altra de les esportistes que han destacat en aquests 11 mesos ha estat Celia Fernández. La madrilenya, que viu i treballa a Barcelona, ha participat per primer cop en un Mundial. Ho va fer a Gwangju en la modalitat de salts de gran altura i va acabar en la dotzena posició. La saltadora del Natació Pelegrí afirma que “seria fantàstic que el high diving estigués en uns Jocs Olímpics. De moment, estaran al Mundial de Fukuoka del 2021 (a Barcelona 2013 també van ser-hi presents) i qui sap si a París 2024 són disciplina olímpica”.

Pel que fa al waterpolo, els esportistes que han assistit a la trobada han estat Felipe Perrone i Dani López Pinedo. Els dos jugadors valoren el fet que la selecció espanyola ja estigui classificada per als jocs, “d’aquesta manera ens traiem la pressió d’un preolímpic i podem preparar molt millor la cita olímpica”. Abans, però, hauran de disputar l’Europeu que es farà del 12 al 26 de gener a Budapest.