La natació del triatló de Barcelona d’aquest 2018 ha estat suspesa pel mal estat de la mar. Durant la matinada i part del matí s’han registrat onades que han oscil·lat entre els dos i els tres metres d’alçària. Això ha impedit que els operaris hagin pogut col·locar les boies que delimiten el recorregut d’aquesta prova i que són obligatòries. La prova de la natació en el triatló es fa sempre en aigües obertes.

Amics, parelles i familiars han animat els centenars d’esportistes amb crits, aplaudiments i inclús botzines i llançament de confeti en una prova que hi havia poc ambient. En el triatló, hi havia participants d’altres països com França i Anglaterra i també estrangers que fa un temps que viuen a Barcelona. La Gabriela fa un any que viu a la ciutat comtal amb la seva família i avui estaven animant al seu fill que corria en la modalitat olímpica i a la seva filla que ho feia en la modalitat sprint. Per la seva part, el Juan Carlos ve de Londres amb quatre amics més i venen expressament per competir el triatló i després aprofitaran per visitar els llocs més emblemàtics de la ciutat.

S’espera arribar gairebé als 4.000 participants en l’edició d’enguany. La prova ha aconseguit en els últims anys convertir-se en el triatló més multitudinari de tot l’estat. Això ha estat, en part, gràcies a la presència d’esportistes internacionals vinguts d’altres països del món.

També hi ha hagut aficionats i curiosos que, tot i no participar en la cursa, han volgut ser espectadors de la prova i donar ànims als esportistes.