L’any 2009, el Club Natació Catalunya va signar un acord amb l’Ajuntament per a la renovació de Can Toda. Remodelar la instal·lació tenia un cost d’11 milions d’euros, dels quals cadascuna de les parts n’assumia el 50 %. Ara el club de Gràcia avisa que és impossible assumir el milió i mig d’euros que tenen pendents de pagar als bancs i demanen que sigui l’Ajuntament qui n’assumeixi la quantitat.

Diners o desaparició

La situació és crítica per al Club Natació Catalunya. Des de l’entitat gracienca avisen que no podran fer front al milió i mig d’euros que tenen pendents de pagar. Diuen que fins ara han pogut assumir els pagaments del deute més els sous dels treballadors, pagar els proveïdors i fer les tasques de manteniment i millora del Complex Exportiu Municipal de Can Toda. Però ara, i en plena crisi per la pandèmia del coronavirus, afirmen que si l’Ajuntament no es fa càrrec del deute, el club no podrà fer front i haurà d’iniciar els tràmits per a la desaparició. El president del “Cata”, Ramon Geli, demana que el consistori es faci càrrec del deute, ja que Can Toda “és un equipament municipal. I en algun moment, l’Ajuntament haurà de fer-se càrrec d’un deute al qual nosaltres no podem arribar. Des de l’any 2010 nosaltres hem demostrat que podem gestionar la instal·lació i fer-hi les millores que calgui, però la llosa dels 5,5 milions d’euros que tenim des del 2010 és molt difícil d’aixecar.”

Piscina interior CN Catalunya

El Catalunya: 5.000 abonats i un servei social

Des del club asseguren que les millores que s’han fet durant aquests anys a la instal·lació han estat molt importants. Això sí, la davallada d’abonats ha estat important. Actualment el club té 5.000 abonats que fan un ús massiu de l’equipament. Des de la directiva asseguren que “tots els diners que rebem van destinats als socis i abonats i a gestionar correctament Can Toda. Hem ajustat els nostres pressupostos i hem hagut de renunciar a reptes esportius per reforçar la part social. Cal tenir en compte que el club rep, setmanalment, 1.800 nens de 15 escoles que venen a practicar esport aquí. I aquest és un patrimoni que ni nosaltres, ni l’Ajuntament podem perdre.”

El club manté converses amb l’Ajuntament i amb l’Institut Barcelona Esports, els quals, segons Ramon Geli “estan fent tot el possible per trobar-hi una solució. Per ells hauria d’arribar ben aviat, si no l’any 2021, el Club Natació Catalunya formarà part de la història del passat d’aquesta ciutat. Esperem que això no passi”.