50 anys de la història d’un estadi reunits en una exposició. Aquesta ha estat la iniciativa del Grup de Recerca Històrica de la Unió Esportiva Sant Andreu amb motiu del mig segle de l’estadi Narcís Sala.

Del Narcís Sala a la Ignasi Iglésias – Can Fabra

L’exposició repassa la història de l’estadi Narcís Sala des de la seva inauguració l’any 1970 fins a l’actualiltat. Una instal·lació que durant mig segle ha viscut moments esportius inoblidables, com els partits de play-off d’ascens o l’eliminatòria de quarts de final de Copa del Rei del 2013 contra l’Atlètic de Madrid.

Narcís Sala, expresident UE Sant AndreuMoment d'un partit al Narcís Sala

El Narcís Sala també ha fet història més enllà de l’esport. L’estadi, a la dècada dels 80, era un dels espais icònics de la ciutat per fer concerts musicals d’estrelles del rock. Per la gespa del camp del Sant Andreu hi van passar figures com Sting, Mike Oldfield, Scorpions o Deep Purple.

Cartell concert Scorpions al Narcís Sala

La sala d’exposicions de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra acull aquesta mostra que estarà fins a finals del mes de març. Tots aquells que s’acostin podran veure moltíssimes fotografies, algunes de les quals històriques, i objectes curiosos. Entre el més destacats hi ha la samarreta amb què Yanko Daucik, fill de l’exentrenador del Barça i el Sant Andreu Ferdinand Daucik, va fer el primer gol oficial del Sant Andreu a l’estadi Narcís Sala. També es poden trobar diversos cartells anunciants partits o carnets de socis de diverses temporades.

Samarreta Daucik exposició Narcís Sala

El Grup de Recerca Històrica de la UE Sant Andreu

L’exposició ha estat impulsada per la UE Sant Andreu i el Grup de Recerca Històrica i forma part dels actes dels 50 anys de l’estadi. També està previst la disputa d’un partit amistós entre un combinat de jugadors veterans del Sant Andreu i l’equip de veterans del FC Barcelona. L’enfrontament es farà el diumenge, 15 de març, a les 12 h, a l’estadi Narcís Sala.

El Grup de Recerca Històrica del Sant Andreu és una entitat externa al club formada per diversos socis quadribarrats que des de fa més de 20 anys es dediquen a recopilar tot tipus d’informació del club andreuenc.