Foto: A.Garreta

Mor Alexandre Pujol i Matalí, soci número 1 del Club Esportiu Europa, a l’edat de 91 anys. Va néixer a Barcelona el 14 de juliol del 1928 i quan encara no havia fet els dos anys van fer-lo soci escapulat.

Fundadors de la Primera Divisió

Amb el carnet a casa seva, el seu equip disputava la Primera Divisió espanyola (va fer-ho durant les tres primeres edicions). Segur que al cap d’uns anys van explicar-li dues fites de l’Europa en aquells anys: la victòria al camp de l’Espanyol per 1 a 2 la temporada 1929-1030, i l’aconseguida a les Corts contra el FC Barcelona per 0 a 2 la temporada següent, la del descens a Segona dels graciencs.

El club li ret homenatge

 

Directiu europeista

Alexandre Pujol va ser directiu de l’Europa en les dècades dels anys 60 i 90. No va ser president perquè no ho va voler ja que van proposar-li-ho diverses vegades i ho va declinar perquè sempre va voler treballar per al club però en un segon pla.

 

Foto: A. Garreta

Soci d’honor des de l’any 2000

L’any 2000 l’Europa va reconèixer-ne la trajectòria i va fer-lo soci d’honor. El 5 de juny del 2009, coincidint amb l’aniversari de la fundació del club, va rebre la insígnia d’or i brillants per haver estat 75 anys seguits soci europeista.