Ramón Rodríguez, “Monchu” (Palma, 1999) està sent un dels futbolistes més destacats de la temporada del Barça B. El migcampista va debutar amb el filial blaugrana fa tot just tres anys, i amb García Pimienta a la banqueta, Monchu s’ha convertit en el capità i peça clau de l’equip. De fet, el balear és el màxim golejador del Barça B. La seva última exhibició ha arribat en forma de golàs contra el Badalona, en un partit que el filial va acabar remuntant. Contra l’equip escapulat, Monchu va sumar el seu sisè gol de la temporada en 19 partits, unes xifres boníssimes tenint en compte que la seva posició és d’interior i migcentre.

Els orígens de Monchu

Monchu Rodríguez va començar jugant al CIDE de Palma, l’equip del seu barri i el que el va catapultar cap al futbol base del RCD Mallorca. Quan era infantil, amb 13 anys, va arribar al Barça per posar-se a les ordres de l’infantil de Denis Silva. Des d’aleshores, el migcampista ha estat un jugador cabdal per a tots els tècnics i equips on ha jugat. La seva posició al camp ha anat evolucionant, ja que en els seus inicis jugava de pivot, però des de la seva arribada al filial actua d’interior.

Monchu és un jugador amb caràcter, amb molta tècnica i, sobretot, amb moltíssima arribada. Una de les seves especialitats són les accions de pilota aturada. Aquest any, ha fet dues dianes de falta i també ha marcat des del punt de penal. A l’ombra de noms més mediàtics com Riqui Puig o Àlex Collado, Monchu és un jugador vital per al Barça B.