CVB Barça
@RFEVB

El CVB Barça ha perdut el segon partit de la final contra el Minis de Logronyo. Les blaugranes estan obligades a remuntar la final i guanyar tres partits per obtenir el títol. Els propers dos enfrontaments els disputen a Barcelona. Tot i l’èxit de la classificació per a la final de la Lliga, les noies entrenades per Jordi Català tenen molt complicat guanyar el títol.

Derrota pels pèls

Tot i la derrota el CVB Barça van estar ben a prop de donar la sorpresa a la pista del Minis de Logronyo. El Barça des del primer punt va ser un equip sòlid en què van destacar les figures d’Ana Escamila i Raquel Brun.

El Minis va començar el partit fred i les blaugranes es van col·locar 0 a 5. Posteriorment, l’equip local va reaccionar des de la defensa i va equilibrar el partit (17-17) i, fins i tot, va arribar a posar-se al davant (20-19), però el set va acabar 23 a 25 gràcies a dos bons atacs de Burn.

El segon set se’l va emportar el Minis per la via ràpida 25 a 16, ja que les noies de Jordi Català van ser incapaces de parar les rematades de Savard, Da Silva i Helia González.

En el tercer set el CVB Barça va fer un pas endavant i ben aviat van col·locar un 5 a 14, amb Ana Escamilla i Camila Maldonado al seu millor nivell, que van portar aviat un 16-25 clar al marcador.

El Minis es va veure contra les cordes, a un set de lliurar el factor pista al seu rival i d’entelar una trajectòria impecable en el seu camp quan juga finals. A partir d’aquest punt les de La Rioja van començar a oferir la seva millor versió, amb una Helia González més participativa, l’avantatge local va arribar aviat (11-5) mentre el Barça no aconseguia imposar el seu bloqueig i no veia la manera de reaccionar. De fet, no ho va fer i el set es va acabar amb un clar 25 a 13 per a les de La Rioja.

En el cinquè i definitiu set, les de La Rioja van anar per feina i ràpidament van col·locar un 8 a 4 al marcador. El partit va acabar aquí, ja que la defensa de La Rioja va ser molt consistent fins al final i les catalanes van continuar cometent errors i van ser incapaços de frenar les rematades d’Helia González, Fernanda Gritzbacha i Anava Pejkovic, que van fer que el cinquè set acabés 15 a 7.

La Superlliga es complica

Amb aquest resultat el CVB Barça es veu obligat a guanyar a casa dos partits seguits per empatar la final i forçar el cinquè partit a la recerca del seu primer títol de lliga. La proesa és pràcticament impossible si mirem els antecedents, ja que el Minis de Arluy ha guanyat cinc títols de Superlliga seguits i fa anys que és el millor equip de la competició.