Nedadors del CN Sant Andreu fan mínimes a la Swim Cup Amsterdam
@sergimasso86

Els nedadors del CN Sant Andreu Jessica Vall, Lidón Muñoz i Joanllu Pons han aconseguit algunes de les mínimes necessàries per poder participar als Jocs Olímpics de Tòquio. Els tres han estat preseleccionats i ara caldrà que les confirmin a l’Open d’Espanya i l’Europeu de Budapest.

Tòquio ha passat per Amsterdam

La Federació Espanyola de Natació havia marcat la Swim Cup Amsterdam com una de les competicions en les quals els nedadors podien fer les mínimes per estar preseleccionats per als Jocs Olímpics del 2020. I tres nedadors ho han fet.

Jessica Vall ha estat la primera en els 200 braça. La nedadora d’Horta ha fet la mínima en la final en la qual ha acabat en segona posició i amb una marca de 2.25.49. També ha fet mínima Mireia Belmonte. La badalonina ho ha fet amb un temps de 16.13.61 en els 1.500.

També estarà preseleccionat per a Tòquio el nedador del Sant Andreu Joan Lluis Pons. El nedador de Sóller ha acabat segon en els 400 estils després de parar el cronòmetre en 4.15.74. Lidón Muñoz és la tercera esportista andreuenc que ha fet marca per poder ser als Jocs Olímpics. La castellonenca ha estat tercera en els 100 lliures (54.33). A més d’estar preseleccionada, ha aconseguit batre el rècord d’Espanya dels 50 papallona. La velocista ha fet una marca de 26.57 i ha superat el rècord que tenia Ángela San Juan des de l’any 2007.

Ara, tots els nedadors que estan preseleccionats i els que encara no ho estan tenen dues cites importantíssimes en el calendari. L’Open d’Espanya, que es disputarà a Sabadell a principis d’Abril, i l’Europeu de Budapest, a mitjans de maig. En aquestes dues proves, els nedadors han de confirmar les seves marques i aquells que estiguin preseleccionats formaran part de la convocatòria per als Jocs Olímpics, mentre que els que encara no ho estan tenen aquestes dues competicions per poder ser a Tòquio 2020.